Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vedd számításba imatámogatóidat!

2020. május 30. 03:00 - Anika Enikő

20200530.jpg

„Ezután Dániel hazament, és elmondta a barátainak, Hananjának, Mísáélnak és Azarjának, hogy mi történt. Sürgette őket, hogy kérjék a menny Istenét, hogy mutasson irántuk irgalmat úgy, hogy elmondja nekik a titkot, hogy ne végezzék ki őket a többi babiloni bölccsel együtt” (Dán 2,17–18 NLT fordítás).

Isten mindig megpróbál téged, mielőtt megáld.

Néha ezt a megpróbáltatást egy másik emberen keresztül végzi, aki megkér arra, hogy tegyél meg valami lehetetlennek tűnő dolgot; mint mondjuk a főnököd, aki észszerűtlen határidőt tűz ki egy projekt befejezéséhez.

Amikor ez megtörténik, először is ne engedd meg magadnak a pánikot, így arra tudsz figyelni, hogy több információhoz juss, majd kérj időt!

Aztán pedig kérd meg a barátaidat, hogy imádkozzanak érted.

A Bibliában ez áll: „Ezután Dániel hazament, és elmondta a barátainak, Hananjának, Mísáélnak és Azarjának, hogy mi történt. Sürgette őket, hogy kérjék a menny Istenét, hogy mutasson irántuk irgalmat úgy, hogy elmondja nekik a titkot, hogy ne végezzék ki őket a többi babiloni bölccsel együtt” (Dán 2,17–18 NLT fordítás).

Dániel tisztában volt azzal, hogy ez egy óriási kérés volt. A királyi hatalom bizonytalan volt. A király nem gondolkodott tisztán, és kész volt arra, hogy mindenkit megöljön az udvarban. Tehát Dániel imára fogta a csapatát.

Nincs szükséged sok emberre az imacsoportodba. Ám 4–5 barátra szükséged van, akik imádkoznak veled az ehhez hasonló helyzetekben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon segített neked az imacsoport?
  • Kihez fordulhatsz imáért, amikor egy lehetetlennek tűnő helyzettel állsz szemben?
  • Láttad-e már megvalósulni imáidat azoknak ez embereknek az életében, akikért imádkoztál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása