Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mielőtt kinyitnád Isten Igéjét, higgy benne!

2020. július 01. 03:00 - daniella_89

20200701.jpg

„Ezért szabaduljatok meg az életetekben lévő minden szennytől és gonosztól, és alázatosan fogadjátok el az Igét, amelyet Isten ültetett a szívetekbe, mert van ereje arra, hogy megmentse lelketeket” (Jak 1,21 NLT fordítás).

Lehet, hogy nem mindig érted, mit mond a Biblia. De ahhoz, hogy Isten Igéjének biztos alapjához horgonyozd az életed, szükség van arra, hogy alázatosan elfogadd, bármit is mond neked Isten.

A mai igeversben az „elfogad” kifejezés a görög dekhomai szóra vezethető vissza. Ez a vendégszeretet kifejezése. Annyit tesz: idegenként befogadni. Isten Igéjét te teljesen befogadod az életedbe, ami azt jelenti, hogy mielőtt egyáltalán kinyitnád a Bibliádat, elmondod Istennek, hogy elfogadod, bármit is mond majd neked. Beleegyezel, hogy hiszel az ő igéjében, akkor is, ha érted, de akkor is, ha nem.

Figyeld meg a mai igeversünk első részét! Ahhoz, hogy elfogadd Isten Igéjét, először a tisztátalan dolgokkal kell foglalkoznod az életedben. Takarítsd ki ezeket! Ez nem azt jelenti, hogyan életedet meg kell tisztítsd, mielőtt Istenhez jöhetnél; sőt inkább azt jelenti, hogy a bűn blokkol téged abban, hogy meghalld őt. Nem hallhatod, ha valami más tölti meg az elméd és a szíved. Helyet kell csinálnod az igazságnak. Ha elhiszed, és alkalmazod Isten igazságát, az megváltoztat, és Jézushoz hasonlóvá formál.

A Bibliában Isten sokszor hasonlítja Igéje elfogadását a kertészkedéshez. Azt szeretné, ha elfogadnánk a magokat, amelyeket a szívünkbe és az elménkbe ültet. De a vetés és a táplálás előtt még ott a gyomlálás. Mielőtt találkozol Istennel, ki kell tenned az életed lelki és érzelmi szemetét. Ezt úgy tudod megtenni, ha megvallod, és elfordulsz bűneidtől. Bevallod Istennek, mit tettél, ami az ő Igéje ellen megy.

Ezután elfogadás és megvallás által Isten megtermi az életedben az engedelmesség gyümölcsét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent Isten Igéjét alázattal elfogadni? Miért van jelentősége az alázatnak?
  • Miért választ el a bűn az Istennel való közösségtől? Miként tapasztaltad meg a be nem vallott bűnök hatásait az Istennel való kapcsolatodban?
  • Mit akar Isten, mit tegyél azokkal a részekkel a Bibliában, amelyeket nem értesz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása