Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten bölcsességet akar adni neked

2020. július 08. 03:00 - gerbeaud

„Ha szükséged van bölcsességre, akkor Istent kellene kérned, és meg fogod kapni. Isten nagylelkű, és nem fog megfenyíteni a kérés miatt. De amikor kérsz valamit, kell, hogy legyen hited, és ne kétséged. Bárki, aki kételkedik, olyan, mint az óceán hulláma, amelyet a vihar ide-oda dob” (Jak 1,5–6 CEV fordítás).

Kemény időkön mész keresztül? Nem vagy egyedül! Emberek szerte a világon érzik a járvány hatását, és ez megterhelte a szellemi, fizikai és érzelmi egészségünket. Sok a bizonytalanság és a kérdés azzal kapcsolatban, hogyan menjen tovább az életünk ezekben a válságos időkben. Mindenki küzd.

A Biblia pontosan megmondja, mit kell tennünk, amikor nem tudjuk, hogy mit tegyünk, de érezzük, hogy helyesen kell cselekednünk.

„Ha szükséged van bölcsességre, akkor Istent kellene kérned, és meg fogod kapni. Isten nagylelkű, és nem fog megfenyíteni a kérés miatt. De amikor kérsz valamit, kell, hogy legyen hited, és ne kétséged. Bárki, aki kételkedik, olyan, mint az óceán hulláma, amelyet a vihar ide-oda dob” (Jak 1,5–6 CEV fordítás).

Isten nem tartja vissza a bölcsességét. Bárkinek ad bölcsességet, aki kér tőle.

Kérted már Istent, hogy adjon bölcsességet, hogyan kezeld a járványt? Kértél már tőle bölcsességet a munkádhoz, a jövődhöz, a gyermekeidhez, az egészségedhez vagy egy probléma megoldásához? Isten mindenkinek ad bölcsességet, aki kér.

Salamon királynak, az egyik leggazdagabb embernek, aki valaha élt, megvolt mindene, amire szüksége volt vagy amit egy ember kívánhat az életben. De ő mégis bölcsességet kért Istentől. Tudta, hogy a gazdagság, a hatalom és a kényelem semmit nem ér, ha nem tud bölcs döntéseket hozni. Tisztelni akarta Istent, akitől mindent kapott, és ezért bölcsességet kért, hogy tudja, mit hogyan tegyen.

A bölcsesség segít abban, hogy tanulj azokból a nehézségekből, amin keresztülmész. Segít abban, hogy tudd, mit tegyél és hogyan lépj tovább Istennek tetsző módon. Ő minden kihívást arra használ, hogy azok által te fejlődj, és nem arra, hogy vereséget szenvedj.

Úgy tűnhet, a világunk és a körülményeink most ellenőrizetlenül és nagyon gyorsan változnak napról napra. Talán még soha nem voltál ilyen feszült, és nem féltél, nem aggódtál ennyire.

De most sokkal inkább, mint valaha, itt az ideje azt kérdezni, hogy „mit” a „miért” helyett.

Kérdezd meg Istent, mit akar tőled, hogy tanulj és tegyél ebben a válságos időszakban! Ő megígérte, hogy bőségesen ad neked az ő bölcsességéből.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a probléma azzal, ha a saját bölcsességedre támaszkodsz nehéz időkben? Hogyan korlátoz ez téged?
  • Milyen módon várja Isten, hogy kérd a bölcsességét? Miért olyan fontos ez a hozzáállás?
  • Mihez van ma szükséged Isten bölcsességére? Szánj időt rá, és kérd az ő bölcsességét azon a területen, ami küzdelmes számodra! Aztán olvasd Isten Igéjét, hogy Isten az ő bölcsességét felfedhesse neked.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.01.)


Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása