Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hívő barátok segítenek, hogy jó döntéseket hozz

2020. július 11. 03:00 - csmsdvd

szent-tamasi_mihaly_fortepan_hu.jpg

„Járj a bölcsekkel, és bölccsé leszel; barátkozz az ostobákkal, és bajba kerülsz” (Péld 13,20 NLT).

Amikor bízol Istenben, hogy ő könnyebbé teszi számodra a döntést nehéz helyzetekben, akkor ő bölcsességet ad neked, ha kéred. Egyik módja ennek az, hogy olyan emberekhez irányít, akik ismerik az ő Igéjét, és cselekszik is azt. Hívő emberek felé építi kapcsolataidat, akik aztán útba igazítanak.

Az életed során szükséged van hívő emberekre, akik szeretik az Igét, és engedelmeskednek is annak. Az Istentől való bölcsességet nem arra kapjuk, hogy csak egyedül használjuk.

A példabeszédek könyve 12. fejezetének 30. verse ezt mondja: „Járj a bölcsekkel, és bölccsé leszel; barátkozz az ostobákkal, és bajba kerülsz.”

Ez fontos, mert az határozza meg, hogy milyen életet élsz, és milyen döntéseket hozol, hogy kikkel töltöd a legtöbb idődet.

Azok, akikkel sok időt töltesz, segítenek vagy ártanak neked? A hitedet erősítik vagy a félelmeidet? Imára bátorítanak, vagy arra, hogy aggódj? Az életedben oldják a stresszt vagy inkább gerjesztik?

Ilyen időkben, amikor nagyobb távolságot kell tartanunk az emberektől, jó lehetőség van arra, hogy ennek az igének engedelmeskedjünk. Mert most nem tudunk annyit találkozni másokkal, mint azelőtt.

Igaz ugyan, hogy most bizonytalanságban élünk és elzárva, de azért továbbra is kapcsolatban maradhatsz bölcs emberekkel. A technika például lehetővé teszi, hogy kapcsolatot tartsunk telefonon vagy videón keresztül. Ezért tudatosan törekedj arra, hogy naponta kapcsolatba lépj az emberekkel; olyan emberekkel, akik bátorítanak, akik Isten Igéjére irányítják a figyelmed, és akik segítenek jó döntéseket hozni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj a legjobb baráti kapcsolataidra! Mire ösztönöznek téged, az aggódásra vagy az imádkozásra?
  • Ürügyként használod talán a járványt arra, hogy távol tartsd magad az emberektől? Mit tehetsz ma azért, hogy kapcsolatba kerülj egy olyan emberrel, aki bátorít a hitedben?
  • Mit gondolsz, Isten miért szeretné, ha segítenénk egymásnak bölcs döntéseket hozni? Miért nem tudjuk ezt egyedül megtenni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása