Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három tény a mennyről

2020. július 20. 03:00 - Deltajulietttango

northern-lights.jpg

Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán (Kol 3,1 NLT fordítás).

Sok tévhitünk van arról, hogy milyen is a mennyország. Nem lesz belőled angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem válsz kicsi pufók kerubbá, aki fehér köntöst visel vagy felhőkön lebeg.

Szükségünk van a menny helyes képére. A Biblia mondja: „Mivel Krisztussal együtt feltámadtatok a halálból, a mennyei dolgokra törekedjetek, hiszen Krisztus is a mennyben ül, Isten jobb oldalán" (Kol 3,1 NLT fordítás).

Tehát mit mond a Biblia ezekről a „mennyei dolgokról”?

  1. A menny az, ahol Isten él és uralkodik. A Biblia a mennyet „Isten lakóhelyének”, „Isten házának” és „Isten városának” hívja. Itt él Isten, de Jézus a mennyet 31-szer hívja „Isten Királyságának” vagy „mennyei királyságnak” az Írásokban.
  1. A menny valódi hely. A menny nem egy tudatállapot. Nem a létezés egy állapota. Nem egy olyan hely, ahol a lényed lebeg, mint egy szellem. Valójában a Biblia azt mondja, hogy utcák, fák, víz és otthonok is lesznek a mennyben. Sokszor utal a Szentírás arra, hogy állatok is vannak ott. Lesz fizikai testünk, amely a feltámadásunkkal újul meg. Máté evangéliuma 6. fejezetének 20. verse szerint kincseket halmozunk fel a mennyben. Nem halmozhatsz kincseket egy nem valódi helyen!
  1. A mennyország neked és nekem készült. Isten nem saját magának tervezte meg a mennyországot. Nekünk tervezte meg. Amikor Isten gondolkodni kezdett a földről, a mennyen gondolkozott először. A Biblia szerint Isten azért készítette az egész univerzumot, mert akart egy családot, akivel az örökkévalóságot töltheti. A mennyország az a hely, amelyet ennek a családnak tervezett. Minket nem arra teremtett, hogy a Földön éljünk: te és én a mennyországnak készültünk.

A mennyországról szólva: Szem nem látta, fül nem hallotta, értelem ki nem eszelte, amit Isten elkészített azoknak, akik őt szeretik (1Kor 2,9 NIV fordítás). A mennyek valóságai messze meghaladják bármelyik tévhitünket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változott meg a mennyről alkotott képed, miután elolvastad ezt az áhítatot?
  • Gondolj arra, hogy a következő kijelentés hogyan befolyásolja az Istennel kapcsolatos gondolkodásod: „Isten nem saját magának tervezte meg a mennyországot. Nekünk tervezte meg. Amikor Isten gondolkodni kezdett a földről, a mennyen gondolkozott először.”
  • A mennyország fenti három valóságából melyik lepett meg a legjobban?

 

Isten meghívása egy szélesre tárt ajtó.

Bizonytalan időket élünk, de te biztos lehetsz benne, hogy a mennybe mész. Nem számít, mit csináltál, vagy hol jártál: Isten meghívása egy szélesre tárt ajtó.

Készen állsz? Íme egy ima, amellyel nekiindulhatsz: „Kedves Istenem, tudom, hogy ha meghalok, közvetlenül neked adok majd számot az életemről. Tudom, hogy figyelmen kívül hagytalak téged. Megvallottam, hogy vétkeztem ellened, de a saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy nem nekem kell megfizetnem érte. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátást. Tudom, hogy csak a kegyelmed képes megmenteni engem, Uram. Soha nem lennék elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Befogadhatóvá tettél a mennyország számára, és alázatosan kérlek, hogy ments meg engem. Kérlek, ments meg engem mindattól a bűntől és szokástól, amelyek összezavarják most az életem. Hiszek benned, Jézusom. És hiszem, meg fogod tartani az ígéreted, hogy azonnal, bizonyossággal, teljesen és örökre megments. Jézus nevében. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek, írd meg ezt nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címen. Szeretnék küldeni neked néhány (angol nyelvű) anyagot, amely segít megkezdeni utadat Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.13.)

Szólj hozzá!
Címkék: menny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása