Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért legyünk kitartóak az imádkozásban, amikor nincs válasz?

2020. július 23. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Maradjatok éberek, és legyetek kitartóak imáitokban!” (Ef 6,18 NLT fordítás).

Miért kellene kitartónak maradni imáidban, amikor nem kapsz választ? Az alábbi négy ok miatt.

A kitartó imádkozás a figyelmedre összpontosít.
Amikor imáidon keresztül kérsz valamit újra és újra, ez nem azért szükséges, hogy Istent emlékeztesd. Neki nincs szüksége emlékeztetésre. Ezáltal emlékezteted magadat, hogy Isten a forrása a válaszodnak és minden szükségednek.

Ha minden ima, amelyet valaha elmondtál, meghallgatásra került volna, akkor két dolog történne. Először is, hogy amiért imádkoztál, az fájdalmat okozna neked, mivel néha olyan dolgokért imádkozunk, amely nem Isten akarata, vagy azáltal hibázunk, hogy korlátozott szemszögből látjuk a dolgokat. Másodszor, soha nem fejlesztenél ki elmélyült kapcsolatot Istennel. Ha minden alkalommal, amikor imádkozol, azonnal eredményt kapnál, csak az áldásra gondolnál. Isten azt akarja, hogy az Áldóra gondolj!

A kitartó imádság tisztázza a kérésedet.
A késleltetett válasz időt ad arra, hogy pontosan tisztázd, hogy mit akarsz, és finomítsd kéréseidet. Amikor kitartóan imádkozol mennyei Atyádhoz, és újra meg újra beszélsz valamiről, az elválasztja a mély vágyakat az egyszerű szeszélyektől. Ez azt mutatja: „Istenem, én valóban törődöm ezzel.”

Nem arról van szó, hogy Isten nem akar válaszolni imáidra. Ő akar. Csak azt akarja, hogy biztos légy abban, hogy mit akarsz igazán.

A kitartó imádság próbára teszi a hitedet.
Jakab levele 1. fejezetének 3–4. verse ezt mondja: „Amikor a hited kipróbált, akkor a kitartásodnak lehetősége van a növekedésre. Így hadd nőjön, mert amikor a kitartásod teljesen kifejelődött, akkor tökéletes és teljes leszel, és semmire nem lesz szükséged” (NLT fordítás).

Az egyetlen mód, hogy spirituálisan éretté válj, az az, hogy a hited kipróbált legyen. Isten egyik módja ahogyan próbára teszi a hitedet, hogy néhány imádra késlelteti a választ.

A kitartó imádság felkészíti a szívedet a válaszra.
Amikor van egy kérésed Istenhez, ő szinte mindig egy nagyobb módon szeretné megválaszolni azt, mint ahogyan imádkoztál. Isten néha megtagadja az imakérésedet, mert túl kicsiben gondolkodsz, és túl keveset kérsz. Ő valami nagyobbat és jobbat akar adni neked.

De először fel kell téged készítenie erre. Tehát Isten arra használja imád megválaszolásának a késleltetését, hogy segítsen növekedned, hogy segítsen készen lenned, és hogy segítsen felkészülnöd a nagyobb és jobb válaszra.

Emlékezz! „Isten sokkal-sokkal többet tehet, mint bármi, amit mi kérhetünk vagy elképzelhetünk” (Ef 3,20 NCV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az amiért már régóta imádkozol? Hogyan lehetne finomítani a kéréseden?
  • Ha Isten most próbára tesz téged azzal, hogy késlelteti a választ az imádra, hogyan bizonyítod be, hogy hajlandó vagy növekedni, és elfogadni rád vonatkozó akaratát és célját?
  • Gondolj valamire, amiért éveken át imádkoztál, amit Isten sosem válaszolt meg. Hogyan láttad meg, hogy az imakérésed megtagadás valójában áldás volt az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása