Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Előre köszönd meg Istennek!

2020. augusztus 19. 03:00 - csmsdvd

jonas_1.jpg

„Én hálaéneket zengve áldozok neked, eskümet megtartom. Az ÚRé a győzelem!” (Jón 2,10 GW fordítás).

Amikor reménytelenséget érzel, a hálaadás nem tűnhet eredményesnek. Minek adjál hálát, amikor padlót fogtál?

Lásd meg Jónást! Amikor a nagy hal gyomrában van, imádsága végén, mielőtt még Isten megmentené, példát mutat nekünk, hogy kell Istennek előre hálát adni, mielőtt meghallgatja imádságunk: „Én hálaéneket zengve áldozok neked, eskümet megtartom. Az ÚRé a győzelem!” (Jón 2,10 GW fordítás).

Mi a különbség előre hálát adni vagy utána? Amikor addig várok a köszönéssel, ameddig Isten válaszol imádságomra, az hálaadás. Viszont amikor Istennek előre megköszönöm, mielőtt meghallgatná imám, az hit. Mi csak akkor szeretnénk megköszönni Istennek, ha válaszol imádságunkra, viszont Istenben való hitünket mutatjuk meg azzal, ha ezt előre is megtesszük.

Hogyan köszönöd meg előre Istennek? Jónás ennek három formáját mutatja számunkra:

Jónás úgy köszönte meg, hogy dicsőítette Istent. A zsidókhoz írt levél 13. fejezetének 15. versében ezt olvassuk: „Jézus által vigyük Isten elé a hálaadás áldozatát mindenkor, azaz nevéről vallást tévő ajkaink gyümölcsét.”

Jónás úgy köszönte meg Istennek, hogy visszatért küldetéséhez. Jónás tudta, hogy elrontott valamit. Mi mindannyian jártunk már így, Isten viszont nem állítja le a neked szánt küldetést. Jónás életének küldetése nem változott meg. A te életed küldetése sem változik meg, amikor elfuserálsz valamit.

Jónás úgy köszönte meg Istennek, hogy sikerének ő volt a bizodalma. A példabeszédek könyve 3. fejezetének 5. és 6. versei ezt tanítják: „Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne függj a saját megértésedtől! Keresd az ő akaratát mindenben, amit teszel, és ő megmutatja neked, melyik utat válaszd!” (NLT fordítás).

Jónás próféta könyvének első fejezetében azt látjuk, ahogy Jónás Isten elől fut. Jónás próféta könyvének második fejezetében azt látjuk, hogy Jónás Istenhez és az ő kegyelméhez fut. A következő fejezetben pedig azt fogjuk látni, hogy Jónás Istennel fut.

Isten sohasem hagy el, akkor sem, ha nem engedelmeskedsz akaratának. Ez az, amiért meg tudod előre köszönni, még mielőtt meghallgatta volna imádságodat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan nézhet ki az az imádságod, amikor előre megköszönöd Istennek a majdani válaszát?
  • Mikor adott Isten második esélyt neked? Milyen hatással volt ez rád?
  • Magyarázd el a hála különbségét imádkozás előtt és után!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása