Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kincsek a sötétben

2020. szeptember 10. 03:00 - Erika1832

hope02.jpg

„Neked adom a sötétség kincseit, a titkos helyek rejtett gazdagságát, hogy tudd, én vagyok az ÚR, Izráel Istene, aki név szerint elhívott téged” (Ézs 45,3 NIV fordítás).

Ézsaiás próféta könyvének 45. fejezetében Isten megígérte az ő önfejű népének, a zsidóknak, hogy meg fognak szabadulni Babilonból egy Círus nevű, perzsa király által, akinek ezt mondta: „Neked adom a sötétség kincseit, a titkos helyek rejtett gazdagságát, hogy tudd, hogy én vagyok az ÚR, Izráel Istene, aki név szerint elhívott téged” (Ézs 45,3 NIV fordítás).

Hódítóhadjáratai során Círus valóban olyan kincsekre bukkant, melyeket a zsidók fogságba hurcolásuk miatt ástak el. Ahogy Círus király, aki a sötétségben elrejtett kincsekre talált, te is kincsekre találhatsz: reményre a sötétség váratlan helyein, azokon a fájdalmas helyeken, ahol nem igazán szeretnél jelen lenni. Isten két okból adja neked ezeket a kincseket.

Először is, azért cselekszik így, hogy tudd, hatalmában áll, hogy beavatkozzon a sötétségedbe. Ebben a versben Isten Izráel Isteneként mutatkozik be. A Szentírásban újra és újra elmondja magáról, hogy ő a Teremtő, a Fenntartó, a Mester, az Uralkodó és a Szabadító. Ő természetfölötti valóság, ami azt jelenti, hogy az idő, a tér és az anyag felett áll, és létezése nem függ semmitől önmagán kívül. Útjai magasabbak, mint a te útjaid, és gondolatai magasabbak, mint a te gondolataid.

„Nagy a mi Urunk, és hatalmas az ő ereje, bölcsességének nincs határa” (Zsolt 147,5 NIV fordítás).

Isten hatalmas és erős, és olyan módon tud beavatkozni a sötétségedbe, amit csak egy természetfölötti Isten tud megtenni. Valószínűleg nagyszerű történeteket tudsz elmondani arról, hogy Isten miként avatkozott be a pénzügyeidbe, az egészségedbe, a családodba vagy a karrieredbe pont akkor, amikor azt hitted, hogy nincs remény a helyreállításra vagy az üdvösségre. Felfedte magát, ahogyan belépett a sötétségedbe, és mindent megváltoztatott.

Minden nap csodákat kérünk, mivel tudjuk, hogy ő Isten, mi viszont nem vagyunk azok. Van, amikor Isten épp úgy avatkozik bele a dolgokba, ahogyan mi könyörögtünk érte. Máskor viszont nem így tesz. Lehet, hogy nem avatkozik be a családodat és téged körülvevő sötétségbe úgy, ahogyan te szeretnéd. És ilyenkor mi van?

Ez az igevers kijelenti, hogy Isten közel lesz hozzád a sötétségedben. Ő a Mindenható Isten. Hatalmas, de közel van hozzád, ami azt jelenti, hogy bensőséges viszonyban van veled. Ő személyes. Ő a segítőd, a gyógyítód, a Megváltód, a barátod, aki szeretettel fordul a sebzett lelked felé. Ez a személyes és bensőséges Isten közel lesz hozzád a sötétségedben, mert megígérte, hogy így lesz.

Olyan közel van hozzád, mint a következő lélegzetvételed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor fordult elő veled, hogy Isten az életed egy reménytelennek látszó helyzetébe beavatkozott?
  • Rendszeresen kérsz Istentől csodát mivel tisztában vagy vele, hogy milyen az ő jelleme? Miért teszel így, vagy miért nem?
  • Hogyan mutatja meg Isten, hogy közel van hozzád, amikor az életed egy sötét szakaszán mész át?

Kay Warren-ről:

Kay Warren férjével, Rick Warren-nel együtt alapította a Saddleback gyülekezetet, Lake Forest-ben, Kalifornia államban, 1980-ban. Fia, Matthew halála után, aki komoly mentális betegséggel küzdött élete nagy részében, megalapította a Saddleback Reménye a Mentális Egészségért Alapítványt, amely egy módja, hogy támogatni lehessen azokat az embereket és a családtagjaikat, akik mentális betegségben szenvednek és öngyilkossági gondolatokkal küzdenek. Az alapítvány oktatásokat is tart a hitközösségben arról, hogy hogyan lehet elindítani vagy kibővíteni a meglévő mentális egészségügyi szolgálatot.

Kay az Országos Akciószövetség az Öngyilkosság Megelőzéséért igazgatótanácsának tagja, és a mentális egészséggel, az öngyilkosságok megelőzésével foglalkozik Orange megyében, Kalifornia államban. Kay a szerzője a Szent Privilégiumnak: Életed és szolgálatod egy pásztor feleségeként; a Válaszd az örömöt: Mert a Boldogság nem elég; a Mondj Igent Istennek: Felhívás a Bátor Megadásra című könyveknek, és társszerzője a Foundations-nek, egy népszerű szisztematikus teológiai tanfolyamnak, amelyet az egyházak világszerte használnak. Gyermekei: Amy, Josh és Matthew (aki már az Atyánál van), és van még öt unokája.

Tudj meg többet – angolul – a KayWarren.com weboldalon, és kövesd őt Facebookon (KayWarrensPage), Twitteren (@KayWarren1), valamint Instagrammon (@KayWarren75)!

*(Daily Hope by Kay Warren, 2020.09.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása