Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kötelezd el magad, hogy az értékeid szerint élsz!

2020. szeptember 27. 03:00 - FodorImi

dcidevalues.jpg

„[Mózes] a Krisztusért való gyalázatot nagyobb értéknek tekintette Egyiptom kincseinél, mert előre nézett a megjutalmazására” (Zsid 11,26 NIV fordítás).

Ahhoz, hogy azzá válj, akivé Isten szán, a Mózes által felállított mintát kell követned. Válaszd, hogy az leszel, akinek Isten akar, hogy légy! Válaszd a rövid távú fájdalmat a hosszú távú nyereségért! És válaszd Isten értékeit, ne a világét!

Ezért használta Isten Mózest.

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 26. verse azt mondja: „A Krisztusért való gyalázatot nagyobb értéknek tekintette Egyiptom kincseinél, mert előre nézett a megjutalmazására” (NIV fordítás).

Mózes tisztázta, hogy mi az, ami legtöbbet számít neki.

Neked mi a legfontosabb az életedben? Mi a legelső három vagy négy érték számodra? Könnyen meg tudod nevezni ezeket?

Ha engem kérdezel, számomra ezek: a becsületesség, az alázat és a nagylelkűség.

Meg tudod most nevezni életed legfontosabb értékeit? Ha nem, akkor bizonyára nem is élsz ezek szerint. Nem leszel képes az értékeid szerint élni addig, amíg nem tudod megnevezni őket. Állj meg egy percre, és tedd fel a kérdést magadban: „Mi a legfontosabb a számomra? Melyek a legkülönb értékek az életemben?” Aztán jegyezd le a válaszaidat, mert amíg nem tisztázod az értékeidet, nem élhetsz azok szerint.

Mózes Isten értékeit választotta a világ értékei helyett. Miért olyan fontos ez? Mert ha te nem döntöd el, hogy mi a legfontosabb az életedben, akkor más emberek fognak dönteni felőled. Le fognak nyomni a sárba. És az ő értékeik szerint fogsz élni, nem a sajátodé szerint.

Döntsd el, mi a legfontosabb neked, és élj ezek szerint az értékek szerint!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek a legfontosabb értékek az életedben?
  • Hogyan döntötted el, hogy ezek a legfontosabb értékeid?
  • Ez a három érték hogyan formálja az életedet? Legyél konkrét, amennyire csak lehetséges!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása