Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Identitásodnak és életcélodnak csak egyetlen igazi forrása van

2020. szeptember 29. 03:00 - managercoach.hu

„Krisztusban van az, ami által felfedezzük, hogy kik vagyunk, és milyen célból élünk” (Ef 1,11 The Message fordítás).

Az egyetlen mód arra, hogy megtudd ki vagy, és hogy mi a célod az életben, az az, hogy Jézus Krisztusra tekintesz. Miért? Mert ő alkotott téged.

„Erre a Fiúra nézünk, és látjuk Isten eredeti célját mindenben, amit ő alkotott… minden benne kezdődött, és benne találja meg célját" (Kol 1,15–16 The Message fordítás).

A „Krisztusban” kifejezés egyike a Biblia legfontosabb kifejezéseinek. Az Újszövetségben 89-szer használják, és az „őbenne” kifejezést 79-szer.

Ha bizalmadat már Jézus Krisztus megváltásába helyezted, akkor valószínűleg kereszténynek hívod magad, de a „keresztény” szó csak kétszer fordul elő az egész Bibliában. A bibliai időkben a Jézus követőire használt leggyakoribb kifejezés a „Krisztusban” volt.

Ez azonnal rámutat arra, hogy Jézus követőjeként hol találod meg identitásod. Pál efezusiakhoz írt első levelének  11. verse mondja: „Krisztusban van az, ami által felfedezzük, hogy kik vagyunk, és milyen célból élünk” (The Message fordítás).

Krisztusban fedezed fel, hogy ki vagy: ez az identitásod. És ott találod meg, miért élsz: ez életed célja.

Az egyetlen mód arra, hogy megismerd az identitásodat és az életcélodat, hogy megismered Alkotódat. Lehet, hogy azt gondolod, te ismered legjobban önmagadat, de Isten mindent tud rólad. Azért alkotott téged, hogy szeressen, és olyan célt adott neked, amit csak te tudsz betölteni. Ha igazán tudni akarod, mi ez a cél, és hogyan valósítsd meg, meg kell ismerd Jézus Krisztust, és kérned kell az ő bölcsességét és iránymutatását.

Amikor más emberekben keresed identitásod, nem fogod megtalálni. Ha a munkádban, a hobbidban, a teljesítményedben vagy ügyekben keresed identitásod, akkor csalódni fogsz.

Amikor megtalálod identitásod Krisztusban, akkor meg fogod találni a célodat és a motivációdat, hogy elkezdj dolgozni rajta.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miket próbáltál már, hogy megtaláld identitásodat Jézus Krisztuson kívül? Mi volt az eredmény?
  • Mit gondolsz, miért fog motiválni, hogy beteljesítsd életcélod, ha megismered Jézust, és kapcsolatba kerülsz vele?

Bízol-e Jézus Krisztusban mint megváltódban?

A Biblia azt mondja, hogy csakis az Istenbe vetett bizalommal, a Fián, Jézus Krisztuson keresztül juthatunk a mennybe. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, sem felküzdenünk magunkat a mennybe. A Biblia szerint: „Mert kegyelemből üdvözültetek a hit által. Ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka: nem tettek által, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8–9).

Ha még nem bízol Jézusban, és még nem köteleződtél el az ő követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépj ezen a határvonalon, és meghozd azt a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és követed őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, ígéretet tettél arra, hogy ha hiszek benned, mindenre, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyerek, megismerhetem az életem célját, és egy napon befogadsz engem örök mennyei otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és benned bízom, megmentesz engem. Bízom szavaidban, miszerint kegyelemből van üdvösségünk a hit által, és nem tettek által. Befogadlak az életembe Uramként. Ma életem minden részét a te irányításod alá helyezem. Neked jogodban áll rendelkezni az életemről.

Jézus, az életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, és ne magamat. Átadom neked az életem, és kérlek, ments meg, és fogadj be a családodba! A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angol nyelven Rick Warrennek a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd vele. Szeretne küldeni neked néhány angol nyelvű ingyenes anyagot, amelyek segítenek a Jézussal való utad megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása