Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus hogyan tesz téged elfogadhatóvá Isten számára?

2020. október 02. 03:00 - Lencsés Tamás

„Mert egyedül Istentől származik, hogy életed van Jézus Krisztus által. Ö megmutatta nekünk Isten tervét a megváltásról; ő volt az egyetlen, aki elfogadhatóvá tett minket Isten számára; ő tett tisztává és szentté minket, valamint önmagát adta, hogy megvásárolja üdvösségünket” (1Kor 1,30 TLB fordítás).

A legtöbb ember azzal tölti az egész életét, hogy megpróbálja elfogadtatni magát.

Azért viselsz olyan ruhát és vezetsz olyan autót, amilyet, mert azt akarod, hogy elfogadjanak. A barátokat, akiket választasz, az ételeket, amiket megeszel, és hogy mit mondasz az interneten, azt gyakran az elfogadás iránti erős szükség motiválja.

De barátom, Isten, aki teremtett téged, már elfogadott.

„Mert egyedül Istentől származik, hogy életed van Jézus Krisztus által. Ö megmutatta nekünk Isten tervét a megváltásról; ő volt az egyetlen, aki elfogadhatóvá tett minket Isten számára; ő tett tisztává és szentté minket, valamint önmagát adta, hogy megvásárolja üdvösségünket” (1Kor 1,30 TLB fordítás).

Nem te szerezted meg Isten elfogadását. Isten ingyenesen adta azt neked. Egyedül tette azt lehetővé számodra, hogy Jézus Krisztusban legyél. És Jézus az egyetlen, aki elfogadhatóvá tett téged Isten számára.

Jézus hogyan tett téged elfogadhatóvá Isten számára? Nos, először is itt van a régi probléma: Isten tökéletes, az emberek nem. Szóval hogyan engedhet be a tökéletes Isten tökéletlen embereket egy tökéletes helyre, amelyet mennynek hívnak? Valaminek történnie kellett.

Isten gondoskodott a problémáról. Emberként jött a földre, Jézus Krisztus formájában, és meghalt a bűneidért. Ezt hívják kegyelemnek, megváltásnak, vagy Isten szabadításának. A teológiai kifejezés a megigazulás, ahol Isten tisztává és tökéletessé tesz téged a szemében, függetlenül attól, hogy mit tettél.

Isten elküldte Fiát, hogy meghaljon érted, így elfogadható lettél számára. Ha tehát Isten elfogadott téged, akkor miért van szükséged más emberek helyeslésére? Az élet egyik legfelszabadítóbb dolga az, ha végleg elhiszed, hogy nem kell mások helyeslése ahhoz, hogy elfogadott és boldog légy.

Kiválasztott, szeretett és elfogadott vagy. Hadd vezessen téged ez az igazság egy vidám, célokkal teli életbe!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten által elfogadottnak érzed magad? Miért igen, vagy miért nem?
  • Miként segít célod betöltésében az a tudat, hogy Isten elfogadott téged?
  • Melyek azok a bibliai versek, amelyek bátoríthatnak téged, amikor azt kezded gondolni, hogy Isten nem fogadhat el?

Hogyan csatlakozhatsz Isten családjához?

A Biblia szerint minden ember alább marad Isten tökéletességétől. Isten mégis szeret téged, annak ellenére, hogy vétkezel és hibás vagy. Valójában Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy megtisztítson téged bűneidtől, és bevezessen Isten családjába.

Ha készen állsz arra, hogy belépj Isten családjába, íme egy ima, amellyel kezdheted: „Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot adok az életemről közvetlenül neked. Bevallom, figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az én terveim szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól megváltozzon. A bűneimtől feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni mindazért, amit rosszul tettem, hogy ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a kegyelmed menthet meg, Uram.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűntudatomat magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, hogy ments meg! Kérlek, ments meg engem a bűnöktől és azoktól a szokásoktól, amelyek most elrontják az életemet! Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy betartod az ígéreted, hogy azonnal és biztosan, teljesen és örökké megmentesz. Jézus Krisztus nevében. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása