Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szeretettel indítsd a beszélgetéseidet!

2020. október 06. 03:00 - Lilla:)

eye.png

„Ha a föld és az angyalok minden nyelvén tudnék beszélni, de nem szeretnék másokat, akkor csak egy zajos gong vagy egy kongó cimbalom lennék” (1Kor 13,1 NLT fordítás).

A nagyszerű beszélgetések szeretettel indulnak.

Bárkivel is kezdeményezz társalgást – egy gyermekkel, a házastársaddal, egy barátoddal, az exeddel vagy egy kollégáddal –, a szeretet szemével kell rátekintened.

„Ha a föld és az angyalok minden nyelvén tudnék beszélni, de nem szeretnék másokat, akkor csak egy zajos gong vagy egy kongó cimbalom lennék” (1Kor 13,1 NLT fordítás).

A szavak szeretet nélkül csak zajok. Ha nem szeretettel szólalsz meg, nem számít miről is szól a beszélgetés, vagy mennyire vagy ékesszóló. Csak a levegődet pocsékolod.

Hogyan kommunikálod a szeretetet egy beszélgetésben? Először is a szemeddel, azzal, ahogy a másikra nézel. Előfordult már veled, hogy ránéztél valakire, és tudtad, hogy abban a pillanatban nem szeret téged? Vagy megtörtént már veled, hogy ránéztél valakire, és anélkül, hogy egy szót szólt volna, tudtad, hogy szeret téged?

A szemed erőteljes eszköz a szeretet kimutatására. Indítsd a beszélgetést a tekinteteddel! Használd a szemed arra, hogy figyelsz a másikra, mert a figyelem szeretet. Amikor odafigyelsz az emberekre, azzal azt mondod nekik, hogy szereted őket. Ha nem figyelsz rájuk, akkor sosem lesz termékeny a párbeszéded, és nem erősödnek a kapcsolataid.

Jézus példát mutatott. Amikor egy fiatalember eljött hozzá egy kérdéssel, így reagált: „Jézus őszinte szeretetet érzett iránta, amikor rátekintett” (Mk 10,21 TLB fordítás).

Jézus nézett és szeretett.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A figyelem megadásán túl milyen más módjai vannak a szeretettel való kommunikációnak?
  • Hogyan lesz eredményesebb egy olyan beszélgetés, ahol mindkét fél szeretettel és megértéssel fordul a másik felé?
  • Mi zavarhat meg abban, hogy teljes figyelemmel fordulj valaki felé? Hogyan csökkentheted ezeket a zavaró tényezőket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása