Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet odafigyel, a szeretet meghallgat

2023. november 16. 03:00 - Olajfa

Fogadjátok el egymást, ahogyan Krisztus is elfogadott benneteket, és szolgálja ez is Isten dicsőségét! (Róma 15,7)

Amit Isten tesz érted, azt akarja, hogy te is tedd meg másokért.

Isten feltétel nélkül elfogad téged. Ez nem azt jelenti, hogy minden tettedet helyesli, de elfogad téged, függetlenül attól, hogy mit tettél. Isten azt mondja, hogy te is az életedben mindenkivel szemben hasonlóan cselekedj.

Az egyik módja annak, hogy bemutasd másnak az elfogadásod, ha ránézel és meghallgatod őt. Amikor valakinek a szemébe nézel, akkor azzal azt mutatod ki neki, hogy számít neked. A szeretet legmagasabb megnyilvánulása a fókuszált figyelem.

A szeretet odafigyel a másikra és a szeretet meghallgat. Mi a helyzet veled - te oda szoktál figyelni másokra és meghallgatod őket? Amikor valaki a munkahelyeden letesz valamit az asztalodra, mondasz neki valamit? Amikor valaki kiszolgál az étteremben, vagy egy eladó segít neked az élelmiszerboltban, szoktál a szemébe nézni és azt mondani "Köszönöm"? Lehet, hogy ez apróságnak tűnik, de amikor valakire figyelmet szentelsz, akár csak egy pillanatra is, megerősíted az értékét és az elfogadásod fejezed ki felé.

A Biblia azt mondja a Róma 15,1-ben: "Nekünk kell viselnünk azt a 'terhet', hogy tekintettel vagyunk mások kételyeire és félelmeire." (TLB fordítás).

Mindannyiunknak vannak félelmei és kétségei. Az elfogadás azt jelenti, hogy meghallgatod a másik félelmeit és kétségeit. Amikor az embereknek kétségeik vannak Istennel kapcsolatban, először meg kell hallgatnod őket és meg kell mutatnod, hogy ez nem változtat a szereteteden vagy elfogadásodon. Miért? Mert Isten így szeret minket.

Amikor kételkedünk, Isten szeretete nem változik meg. Amikor félünk és nem akarunk bízni, Isten akkor is elfogad minket. Így akarja, hogy mi is szeressük a többi embert. 

Úgy szeretni, mint Jézus, azt jelenti, hogy úgy fogadsz el más embereket, ahogyan Jézus elfogad téged. Amikor az ő szeretete átáramlik rajtad, akkor lehetséges, hogy feltétel nélkül szeress másokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj valakire, aki nagyon könnyen felidegesít, vagy akit nehéz szeretni. Hogyan változtatja meg a hozzáállásod ahhoz a személyhez, ha belegondolsz abba, hogy mennyire szeret téged Isten, és hogy ő elfogadott téged?
  • Miért változtatja meg annyira a szemkontaktus, hogy az illető hogyan érzi magát?
  • Milyen kételyeid vannak Istennel kapcsolatban? Elhiszed, hogy Ő akkor is elfogad téged, amikor kétségeid vannak?

Követed ma Jézust?

Isten bebizonyította jóságát a Fián, Jézus Krisztuson keresztül. A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3,16) Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, mondd el ezt az egyszerű imát:

"Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet és hogy te feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban, mint Megváltómban bízni és a mai naptól kezdve követni, mint Uramat. Vezesd életem és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása