Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet legnagyobb ajándéka a figyelem

2023. augusztus 13. 03:00 - Olajfa

"Szenteljetek különleges figyelmet azoknak, akik Isten családjába tartoznak." Galata 6,10 (NCV fordítás)

 A Biblia azt mondja a Galata 6,10-ben, hogy "Szenteljetek különleges figyelmet azoknak, akik Isten családjába tartoznak." (NCV fordítás) Miért kapnak az Isten családjában lévő emberek különleges figyelmet?

Mert amire figyelmet fordítasz, az növekedni fog. Ha odafigyelsz a kertedre, akkor növekedni fog. Ha odafigyelsz a gyermekeidre, akkor növekedni fognak. Ha odafigyelsz a házasságodra, akkor növekedni fog. Ha odafigyelsz a munkádra, akkor növekedni fog.

Mi a szeretet legnagyobb ajándéka? Nem a gyémántok, a virágok, sem a csokoládé. A szeretet legnagyobb ajándéka, amit adhatsz, az osztatlan figyelem.

Megerősítheted az embereket azzal, ha a szemükbe nézel, amivel lényegében azt mondod, "Értékellek. A mondanivalód fontos számomra, mert te fontos vagy nekem." Amit az emberek mindennél jobban szeretnének, az az osztatlan figyelem. Tudni akarják, hogy a gondolataik számítanak, hogy az életük számít, hogy értékesek.

A kapcsolatok lényege nem az, hogy mit teszünk egymásért, vagy hogy mit adunk egymásnak. A kapcsolatokat az élteti, hogy mennyit adunk magunkból a másiknak.

El nem tudom neked mondani, hány emberrel beszéltem már, aki azt mondta: "Nem értem. Mindenről gondoskodok, amire a családomnak szüksége van. Mindent megadok a feleségemnek, amire szüksége van. Mindent megadok a gyerekeimnek, amire szükségük van. Mi kell még nekik?"

Te kellesz nekik! Az idődet akarják. A figyelmedet akarják. Az osztatlan figyelmedet akarják. Tudni szeretnék, hogy számítanak neked. Az időt semmi sem helyettesítheti. A gyerekeknek nincs szükségük dolgokra, időre van szükségük. A házasságoknak időre van szükségük, a barátságoknak időre van szükségük, és a kis csoportoknak is időre van szükségük.

Keress lehetőségeket arra, hogy figyelmet fordíts az emberekre, akik körülvesznek! Ez a szeretet legnagyobb ajándéka, amit adhatsz. De ne csak várj arra, hogy ez megtörténjen, neked kell alkalmakat teremteni a figyelmed kimutatására!

Ha be kell illesztened az időbeosztásodba, tedd meg! Ha a Netflix nézésének idejét kell feladnod, tedd meg! Ha ez azt jelenti, hogy el kell halasztanod a házi munkát, tedd meg! Ha áldozatot kell hoznod, tedd meg! Tedd meg, legyen bármi is az, hogy figyelmet szentelhess a kapcsolataidra! Ez elengedhetetlen a növekedésükhöz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, Isten milyen módon várja el tőled, hogy az Isten családján kívül élőkre figyelj?
  • Hogyan tudnál több figyelmet adni az embereknek a velük töltött idődben?
  • Mik azok a dolgok, amik elveszik az időt a kapcsolataidtól?

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.08.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása