Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A telefonod egy eszköz a nemzetek elérésére

2020. október 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Krisztuson keresztül Isten békét teremtett közöttünk és közötte, és azt a feladatot bízta ránk, hogy mindenkinek beszéljünk a békéről, ami a miénk lehet ővele” (2Kor 5,18 NCV fordítás).

Megtalálhatsz a Twitteren. De sosem fogsz arról posztot látni, hogy milyen ízesítésű lattét ittam, vagy hogy mit gondoltam a The Voice utolsó epizódjáról. Amikor évekkel ezelőtt feliratkoztam a Twitterre, eldöntöttem, hogy úgy fogom használni, mint egy eszközt, amely bátorítja az embereket, és arra tanítja őket, hogy hogyan kövessék Jézust. Érdekelhet, hogy milyen kávét iszom, de amire igazán szükséged van, az az, hogy bátorítást kapj, hogy kövesd és engedelmeskedj Isten Szavának. Ez egy sokkal jobb módja a közösségi média használatának.

„Krisztuson keresztül Isten békét teremtett közöttünk és közötte, és azt a feladatot bízta ránk, hogy mindenkinek beszéljünk a békéről, ami a miénk lehet ővele” (2Kor 5,18 NCV fordítás).

Nincs abban semmi rossz, ha megosztod az Instagramon a gyerekeid fényképét vagy a csodálatos ételt, amelyet a kedvenc éttermedben ettél. De ha nem használod a közösségi médiát arra, hogy elmondd az embereknek, hogy milyen békességük lehet Istennel, akkor egy hatalmas lehetőséget szalasztasz el, hogy beteljesítsd rendeltetésedet. 

Isten a legfontosabb feladatot bízta ránk a bolygón: mondjuk el egymásnak, hogy a megváltás Jézus Krisztuson keresztül lehetséges. Amikor Jézus azt mondta, hogy menjetek, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, hozzád szólt! Kétezer évvel ezelőtt bejárni az egész világot, azt jelentette, hogy hajóra kellett szállnod, vagy mostanában repülőre, hogy eljuthass a világ végére.

Ma már nem kell elhagynod az otthonodat, hogy elérd a föld másik felét. Ülhetsz a hálószobádban a pizsamádban, és mondhatsz egy jó szót Istenről, amely az egész világhoz el fog jutni. Ez egy olyan csodálatos előny és áldás, amelyben egyetlen más keresztyénnek sem volt része a történelemben. És használni ezt az eszközt, hogy eljusson az evangélium minden nemzethez, nagy felelősség.

A Biblia azt mondja A krónikák első könyve 16. fejezetének 24. versében: „Tedd közzé az ő dicsőséges tetteit a nemzetek között! Mondd el mindenkinek azokat a csodálatos dolgokat, amelyeket tesz!” (NLT fordítás).

Lehetőséged van ma arra, hogy elmondd az embereknek, akik a világ minden részén élnek, azokat az elképesztő dolgokat, amiket ő érted tett. Ez pont az ujjhegyednél van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mik a félelmeid, ha Jézusról kell beszélned a közösségi médiában?
  • Hogyan ajánl a közösségi média egyedi lehetőségeket az evangélium megosztására?
  • A közösségi média csak egy, azok közül a lehetőségek közül, ahol megoszthatod az evangéliumot. Hogyan használsz más lehetőségeket az életedben, hogy a Jézus általi megváltásról beszélj az embereknek?

Jézus ezt az ígéretet teszi neked.

A mai Napi remény elmondja nekünk, hogy hogyan használhatod a telefonodat, hogy megoszd az örömhírt Isten megváltásáról Jézus által. Te tapasztaltad-e már ezt az örömhírt?

Jézus azt mondja János evangéliuma 11. fejezetének 25. és 26. versében: „Én vagyok az, aki feltámasztja a halottakat, és újból életed ad nekik. Bárki, aki bennem hisz, ha meg is hal, mint mindenki más, újra élni fog. Örök életet ajándékozok annak, mert hisz bennem, és soha nem fog elpusztulni” (TLB fordítás).

Hol máshol kaphatsz ilyen ígéretet? Sehol! Ki más adhatja meg ezt neked? Senki! Ha nem kapod meg Jézustól, akkor nem fogsz vele rendelkezni. Ez egy csodálatos ajándék, és ez ma elérhető számodra. Mi a feltétele? Hinned kell.

Ha meg akarod hozni azt a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban, és követed őt, csak imádkozd a következőket: „Drága Jézus, megígérted, hogyha benned bízom, minden rossz, amit valaha is tettem, megbocsátást nyer, meg fogom tanulni, hogy mi az életem értelme, és egy napon majd veled lehetek örök otthonodban, a mennyben. Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te Isten vagy, Megváltóm. Befogadlak életembe mint Uramat. Átformálom életem minden részét a te tetszésednek megfelelően. Neked van hozzá jogod, Uram, hogy hajtásokat teremj az életemben. Jézus, szeretnék megpihenni szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Úgy akarom használni az életemet, hogy téged jobban szolgáljalak, mint magamat. Alázatosan rád bízom az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg, és fogadj be a családodba. Jézus nevében. Ámen!”

Amennyiben elmondtad most ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem [angolul] a Rick@PastorRick.com e-mail címre, és tudasd ezt velem. Szeretnék küldeni néhány ingyenes anyagot neked, hogy segítségedre legyenek a Jézussal való utazásod megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása