Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha úgy gondolkodsz, mint Krisztus, sosem leszel egyedül

2020. október 25. 11:00 - Lilla:)

dawn-1868418_1920.jpg

„Nem vagyok teljesen egyedül, mert Atyám velem van" (Jn 16,32 GNT fordítás).

A Krisztus szerint való gondolkodás azt jelenti, hogy mindig tisztában vagy vele, hogy Isten veled van.

Ezt látjuk Jézus életében is. Jézus Isten jelenlétében élt, az ő védelme alatt. Nem számít, hogy mennyire volt elfoglalt, kapcsolatban maradt Atyjával. Jézus azt mondta: „Nem vagyok teljesen egyedül, mert Atyám velem van” (Jn 16,32 GNT fordítás),

Épp ezért van az, hogy a magányra a legjobb ellenszer, ha úgy gondolkodsz, mint Jézus. Amikor Krisztus szerint elmélkedsz, hozzá hasonlóan képes leszel azt mondani: „Nem vagyok egyedül, mert tudom, hogy az Atya velem van.” Amikor egyedül érezzük magunkat, az gyakran amiatt van, mert nem Krisztus szerint gondolkozunk; nem vesszük figyelembe, hogy Isten folyamatosan gondunkat viseli.

Hogyan lehetsz folyamatosan tisztában Isten gondviselésével? Ennek egyik módja ha imádkozol. Jézus kialakított egy szokást, miszerint minden nap imádkozott: „Jézus gyakran elvonult valahová, ahol egyedül lehetett, és imádkozott” (Lk 5,16 CEV fordítás).

Figyeld meg a fentebbi versben, hogy Jézus gyakran elvonult, hogy imádkozhasson. Ez nem egy olyan dolog, amit akkor teszel meg, amikor kedved tartja, hogy Krisztus szerint gondolkozz. Jézus imaélete folyamatos volt. Az élete prioritása volt, hogy az Atyjával élt. Ez volt a szokása.

Megállsz, és imádkozol napközben? Gondolod, hogy jobb lesz a napod, ha bevezeted ezt a szokást? Ha Jézus szükségesnek érezte, hogy elvonuljon, és imádkozzon napközben, akkor gondolj csak bele, mennyivel inkább van erre szükségünk nekünk!

Ha nem szánsz időt rá, hogy Istennel beszélgess, nem tudja átadni neked az ajándékait. Isten nem azt akarja, hogy elfoglalt legyél érte. Sőt, ha megállsz imádkozni, az életed minden területén jobban fogsz teljesíteni.

Nem úgy tűnik, mint aminek működnie kellene. Ha folyton megállsz imádkozni, hogyan tudsz majd több mindent elvégezni? Kell, hogy legyen egy fókuszpontod! Képes leszel arra koncentrálni az elméddel és a szíveddel, ami igazán számít, mivel időt szánsz arra, hogy Isten Lelke az imádságon keresztül emlékeztessen téged a célodra.

Jézus Krisztus tudta, hogy ki volt ő és mi volt a célja. Folyamatosan Isten jelenlétében élt. Amikor elsajátítod a Krisztus szerinti gondolkodást, te is tudni fogod ezeket a dolgokat, és érezni fogod, hogy Isten veled van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Lehetséges, hogy szükséged lesz egy kis tervezésre ahhoz, hogy időt tudj szánni az imádkozásra napközben. Hogyan tudod a napirendedet eszerint átalakítani? Hogyan tudsz változtatni a gondolkodásmódodon, hogy rugalmasabb legyél, és inkább több időt szánj az imádkozásra?
  • Ki tud abban segíteni, hogy számon kéri rajtad, hogy imádkozol-e, miközben kialakítod a Krisztus szerinti gondolkodást?
  • Az Istennel való imádkozást ütemezned kell vagy sokáig ki tudsz tartani mellette? Miért vagy miért nem?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása