Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Itt az ideje, hogy elkezdj kételkedni a kételyeidben!

2020. november 05. 03:00 - nagynikoletta

question-mark-doubts.jpg

„A világ bűne a kételkedés énbennem” (Jn 16,9 TLB fordítás).

Minden bűn alapja legalább egy pillanatnyi kételkedés Istenben.

János evangéliuma 16. fejezetének 9. versében Jézus ezt mondja: „A világ bűne a kételkedés énbennem” (TLB fordítás). Ha nem hiszed, hogy Jézus az, akinek mondja magát, vagy hogy meg fogja tenni azt, amit ő kijelent, akkor ez minden bűn gyökere.

Íme, néhány olyan érzelem, amelyet megfigyelhetsz, hogy segítsen felismerni, mikor kételkedsz Istenben.

Ha türelmetlenné válsz, az feltárja a kételyedet Isten tökéletes időzítésével kapcsolatban. Istennek terve van az életedre, de soha nem fog sietni. Ezt könnyű elfelejteni, amikor azt szeretnéd, hogy a dolgok a saját ütemterved szerint történjenek, s így a saját kezedbe veszed a dolgokat ahelyett, hogy Istenre várnál.

Ha sértődötté vagy keserűvé válsz, az feltárja a kételyedet Isten bölcsessége felől. Isten bölcs, jó és szeretetteljes. Azonban amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan tervezed vagy ahogyan szeretnéd, úgy véled, valami módon elrontotta. És nem hiszed, hogy jót hozhat ki a rosszból.

Ha bűnös érzésekkel élsz, az feltárja a kételyedet Isten megbocsátásában. Jézus követőjének meddig kellene bűnösnek éreznie magát? Körülbelül egy másodpercig. Ennyi időbe telik a bűn megvallása. Ha bűntudatot hordozol magadban, az azt jelenti, hogy nem tudsz megbocsátani magadnak, mert nem hiszed, hogy Isten megbocsátott neked.

Ha alkalmatlannak érzed magad, az feltárja a kételyedet Isten hatalmában. Isten azt mondta, hogy az ő ereje leginkább a gyengeségedben jelenik meg. Azonban amikor ezt nem hiszed, az azt mutatja, hogy úgy véled, a hatalom csak tőled származhat. Ha ezt gondolod, akkor mindig csalódni fogsz.

Szeretnéd jobbra fordítani a félelem, a türelmetlenség, a sértettség, a bűntudat és az alkalmatlanság érzését? Akkor el kell kezdened kételkedni a kételyeidben!

Ha hiszel Isten szavában, akkor bízhatsz abban, amit Istenről mond, és abban, ahogyan ő érez irántad és ahogyan gondoskodik rólad. Bízhatsz abban, hogy Isten betartja az ígéreteit, tökéletes időzítéssel rendelkezik, bölcs, megbocsát neked, és erőteljesen munkálkodik rajtad keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tehetsz, hogy emlékeztesd magadat Isten igazságára, amikor kételkedni kezdesz?
  • Az elmúlt hónapokban nőttek vagy csökkentek a kételyeid Istennel kapcsolatban? Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Mely bűn a legnagyobb küzdelmed? Ez mit tár fel a kételkedésedről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása