Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Változtass a gondolkodásmódodon, változtass az életeden!

2020. november 07. 03:00 - daniella_89

illustration_of_a_woman_in_profile_with_a_colorful_brain_social_image.jpg

„Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet bolonddá tenni. Bármit is ültettek, azt fogjátok aratni” (Gal 6,7 GW fordítás).

Ha almamagot ültetsz, nem lesz belőle paradicsom.

Ugyanígy, ha keserűséget vetsz, nem kapsz vissza szeretetet. Ha kritikát vetsz, nem bátorítást fogsz nyerni a többi embertől.

Pál levele a galatákhoz 6. fejezetének 7. verse ezt mondja: „Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet bolonddá tenni. Bármit is ültettek, azt fogjátok aratni” (Gal 6,7 GW fordítás).

Amit vetsz, azt fogod aratni is. Ha a bűnös természeted földjébe vetsz, pusztulást aratsz. De ha a lelki természeted földjébe vetsz, örök életet nyersz.

Isten évezredeken át mondta, hogy a bűneink hatással lehetnek a jövőbeli generációra. Ha például mérges vagy, és kijössz a sodrodból a gyerekeiddel szemben, ezzel arra állítod be őket, hogy ők is legyenek indulatosak a saját gyerekeikkel. A bűnök fennmaradnak a családokban valószínűleg több generáción át. Ez nem csak kapcsolati és környezeti szempontból van így, de fizikailag is. Mostanra már tudjuk, hogy az agyad megváltoztatható ismétlődő viselkedés által: jóra vagy rosszra.

Mindenki azt gondolta régen, hogy az agy eléggé kőbe lett vésve kamaszkorodra. Ma már tudunk az agy képlékenységéről, és arról, hogy az agyad hogyan formálódhat tovább egész életedben.

Ezt jó tudni. Ez azt jelenti, hogy ha az agyad természetes módon depresszióra, hirtelen haragosságra vagy szorongóra formálódott, megváltozhat.

Viszont meg kell változtatnod a gondolkodásodat. A Biblia erre úgy hivatkozik, mint bűnbánatra vagy a gondolkodás megváltozására. Megváltoztathatod az elméd, és amikor megteszed, ez megváltoztatja az érzéseidet. Amikor pedig megváltoztatod az érzéseid, az megváltoztatja a tetteidet.

Ezután a lelki természetedbe vetsz, és figyeld, milyen csodálatos gyümölcsöt arat majd Isten az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a konkrét dolgok amikben észrevetted, hogy a viselkedésed megváltozik azért, mert eldöntötted, hogyan gondolkodsz valamiről?
  • Milyen negatív döntések öröklődését láttad a családodban? Mit tehetsz, hogy megtörd ezt a a folyamatot?
  • Hogyan határozzák meg érzéseid a tetteidet?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása