Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kegyelmét el kell fogadnunk

2020. november 11. 03:00 - FodorImi

made-1619751_1920.jpg

„A bűn bére a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet Jézus Krisztus, a mi Urunk által” (Róm 6,23 NLT fordítás).

Azt mondja a Biblia: „A bűn bére a halál, de Isten ingyen ajándéka az örök élet Jézus Krisztus, a mi Urunk által” (Róm 6,23 NLT fordítás). Azt mondhatod, hogy a kegyelem az az ajándék, ami folyamatosan ad. Amikor megismered Jézus Krisztust, az ő kegyelmét és szeretetét, az egyre jobb és jobb lesz. Elérhető, és kiterjed az örökkévalóság végéig. A java még hátra van.

Milyen lesz a menny? Újra együtt leszel a szeretteiddel, akik ismerték az Urat. Jutalmat fogsz kapni a hitedért. Olyan feladatot kapsz majd, amit örömmel, szívesen teszel. Felszabadulsz a fájdalomból, a depresszióból, a kétségbeesésből, a szégyenből, a bűnből. Örülni fogsz, és az örökkévalóságon át ünnepelni fogsz. Micsoda nagyszerű alku ez!

Van azonban egy kitétel: El kell fogadnod.

Képzeld el, hogy ma hazamész, és egy ajándékot találsz az asztalodon, de anélkül, hogy kinyitnád, ott hagyod egy évig. Milyen képtelen és nevetséges lenne! Az ajándék értéktelen, hacsak el nem fogadod. El kell fogadnod Isten kegyelmét az ő Fia, Jézus Krisztus által.

Lehet, hogy azért késlekedtél eddig, mert féltél az elutasítástól. Lehet, hogy elutasítottak a szüleid. Lehet, hogy elutasított a barátod, barátnőd, és ez mélyen megsebzett. Vagy lehet, hogy elutasított a testvéred vagy az osztálytársaid. Lehet, hogy elutasított a korábbi házastársad, aki otthagyott téged, és olyan bántó dolgokat mondott, amelyekre még ma is gondolsz.

Van azonban egy személy, aki sosem fog elutasítani. Jézus Krisztus a neve. Ő azt mondja neked, hogy „Gyere haza!” Elborított-e már valaha titokban a szégyen? Ma megszabadulhatsz tőle. Minél jobban megérted Isten kegyelmét, annál inkább megszereted Istent, és annál közelebb akarsz majd kerülni Jézushoz, mert szinte lehetetlen nem szeretni valakit, aki annyira szeret téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan kellene válaszolni Isten kegyelmére, amikor felismered, hogy ez ajándék?
  • Milyen bűn, vagy szégyen, vagy keserűség van a múltadban, ami távol tartott, vagy most is távol tart Isten kegyelmének elfogadásától? Elengedted, átadtad ezt teljesen Istennek?
  • Mit jelent az, hogy „Gyere haza” Istenhez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása