Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jó döntések mindig egyeznek Isten Igéjével

2020. november 15. 03:00 - Lencsés Tamás

Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága” (Zsolt 119,105).

Amikor döntést kell hoznod, akkor az első és legjobb teszt ez a kérdés: „Összhangban van a döntésem Isten Igéjével?”

El kell döntened, hogy mi lesz a legfőbb tekintély az életedben. Ez pedig lényegében a következőt jelenti: vagy Isten Igéje vagy a világ. Te mire alapozod a döntéseidet? Arra, amit Isten mond, vagy arra, amit mások mondanak?

Ha az életed az emberek véleményére alapozod, akkor kicsit mindig le leszel maradva, hiszen ez nap mint nap változik. Ami tegnap menő volt, az ma már nem az, és ami ma menő, az holnap már nem lesz az. Ha népszerű trendekre vagy a közvéleményre alapozod az életed, akkor az küzdelmes lesz, mert ingatag alapokra építesz.

Viszont ha Isten Igéjére alapozol, az az igazság soha nem fog változni. Az igazság mindig igaz. Vagyis, ha Isten azt mondja, hogy valami nem volt jó 10 000 évvel ezelőtt, az 500 évvel ezelőtt is helytelen volt, ma is az, és 1000 év múlva is az lesz. Nem érdekel, hogy mit mond a közvélemény vagy éppen mi népszerű egy adott időben. Ha Isten azt mondja, hogy valami helytelen, akkor az bizony helytelen. Mindig az volt, és mindig az is marad. Ha pedig Isten azt mondja, hogy valami helyes, akkor az mindig helyes is lesz. Ez egy szilárd alap.

Isten különböző – fizikai, erkölcsi és szellemi – törvényekkel alkotta meg az univerzumot, és ezek a törvények mind a te javadat szolgálják. Amikor az univerzum alapelveivel együttműködve élsz, akkor sikerrel fogsz járni. Ellenben, ha elutasítod, nem engedelmeskedsz, figyelmen kívül hagyod vagy lázadsz Isten elvei ellen, akkor te fogsz ettől megsérülni.

Ha mindezeket figyelembe veszed, akkor biztos lehetsz a döntésedben. Ha Isten azt mondja, hogy valami rendben van, akkor tedd meg! Ha azonban Isten valamire nemet mond, akkor ne tedd!

Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága” (Zsolt 119,105).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan próbál a társadalom meggyőzni arról, hogy az igazság szubjektív?
  • Hogy tudnád megismerni jobban a Bibliát, hogy a döntéseidet még jobban arra tudd alapozni?
  • Hogyan tapasztaltad meg a szabadságot akkor, amikor betartottad Isten törvényeit és iránymutatását az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.08.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.11.20. 10:55:38

SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI))dec. 3 fizetés ,semmink nincs
Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto
süti beállítások módosítása