Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ökölrázás helyett emeld inkább kezedet imádságra!

2020. december 02. 03:00 - Lencsés Tamás

„Amikor imádkoztok, bocsássatok meg annak, akire nehezteltek [engedjétek el a problémát, hadd menjen] azért, hogy mennyei Atyátok is megbocsásson nektek vétkeitekért" (Mk 11,25 AMP fordítás).

Mennyi energia szükséges ahhoz, hogy elengedj valamit? Valójában semennyi. Egyszerűen csak elengeded. Nem igényel különösebb erőfeszítést.

Jézus így szólt: „Amikor imádkoztok, bocsássatok meg annak, akire nehezteltek [engedjétek el a problémát, hadd menjen] azért, hogy mennyei Atyátok is megbocsásson nektek vétkeitekért" (Mk 11,25 AMP fordítás).

Amikor elengeded a sértettséget, felszabadul benned az összes energia, amit arra használtál, hogy tápláld a gyűlöletet, az ellenszenvet és a neheztelést. Majd ezután, ezt a felszabadult energiát felhasználhatod fontosabb és konstruktívabb célokra.

Add át fájdalmadat Istennek! Engedd el, és hagyd, hogy Isten átvegye tőled. Isten már jelentkezett, hogy átveszi a terheidet.

Csak így kell szólnod Istenhez: „Ez a fájdalom már túl nagy ahhoz, hogy el tudjam viselni, és nem vagyok biztos benne, hogy helyesen tudnám kezelni. Valószínűleg  csak jobban elrontanám. Tehát kérlek, Istenem, vedd át tőlem ezt a fájdalmat! Megbocsátok annak, aki megbántott engem, és szeretném, ha innentől kezdve te cipelnéd ezt a terhet. Most elengedem, és a te kezeidbe adom. Köszönöm!”

A Biblia azt is mondja Pál első levele Timóteusnak 2. fejezetének 8. versében: „Azt akarom, hogy az emberek Isten felé emelt szent kezekkel imádkozzanak mentesen a haragtól és a viszályoktól” (AMP fordítás).

Amikor fájdalmat okoznak neked, vagy igazságtalanul bánnak veled ahelyett, hogy másoknak panaszkodnál, fordulj Istenhez! Dühöngés és bosszúság helyett adj hálát Isten jelenlétéért és életed támogatásáért! Dühös ökölrázás helyett, inkább emeld fel kezedet imádságra Isten felé.

Ne pazarold tovább az életedet arra, hogy haragot táplálsz mások ellen és neheztelsz ellenségeidre. Csak tedd le Jézus lába elé a sérelmeidet, és meglátod, hogy olyan megkönnyebbülést és szabadságot fogsz megtapasztalni, amelyet azelőtt sohasem ismertél.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi késztet arra, hogy magadban tartsd a sérelmeid és haragod ahelyett, hogy átadnád azt Istennek?
  • Amikor megbántanak, ki az első, akivel beszélsz erről? Mit gondolsz, mi változna, ha először Istennel beszélnél a sérelmedről?
  • Hogyan segíti céljaid elérését az a szabadság, amely abból adódik, hogy sérelmeidet átadod Istennek?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása