Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyógyítsd kegyelemmel sérüléseidet!

2020. december 03. 03:00 - csmsdvd

szurke_gem.jpg

„Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban” (Ef 4,32).

Hogyan kezeled az életedben kapott sérüléseket? Gyógyítsd őket kegyelemmel!

Amikor kegyelemmel gyógyítasz, az nem azt jelenti, hogy figyelemre se méltatod azt, aki megbántott. Ilyenkor megbocsátasz annak az embernek, aki megsértett, és megváltoztatod azt is, ahogyan beszélsz vele. Nem vagy vele ítélkező, és kedvesebben kezdesz el vele beszélni.

Keresztyén emberként mindennek, amit mondasz, kedvesnek kell lennie. Ez a mai világban egyre nehezebb, és a kedves beszéd mindenkire vonatkozik, azokra is, akiknek más a pártállása.

„Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni” (Kol 4,6).

Nagyon gyakran az, aki megsért, sok bűntudatot cipel magával. A sérült emberek megsértenek másokat is. Amennyiben meg akarod szüntetni ezt az egymást sértegető ciklust, akkor szándékosan kegyelmet kell gyakorolnod. Pál levele az efezusiakhoz 4. fejezetének 32. versében írja: „legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.”

Senkinek sem kell jobban megbocsátanod annál, mint amennyire Isten megbocsátott neked. Az egyik ok, amiért sok embernek nehéz elengedni saját sérelmeit, és megbocsátani másoknak, az, hogy sohasem érezték, hogy teljesen meg tudtak bocsátani saját magunknak.

Amikor arra emlékszel, hogy Isten miket bocsájtott meg neked, akkor neked is sokkal könnyebb lesz másoknak megbocsájtani. Biztos azt gondolod, hogy ezt egyáltalán nem könnyű megtenni. Talán azt érzed, hogy nincs ahhoz elég erőd, energiát és képességed, hogy megbocsáss annak, aki mélyen megbántott. Azt érezheted, hogy túl gyenge vagy ehhez.

Amikor valamit csak saját erődből próbálsz megtenni, bukással nézel szembe. Viszont amint belátod, hogy egyedül túl gyenge vagy, és egyedül nem tudod megoldani, akkor Istenre hagyatkozhatsz. Isten azt mondja: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz” (2Kor 12,9).

Az rendben van, ha beismered, hogy nem tudsz megbocsájtani, vagy nem tudsz valamit elengedni. Néha valóban lehet, hogy nincs erőd magadtól megbocsátani. Amire ilyenkor szükséged van, az az, hogy alázatos légy, és kérdd Isten kegyelmét!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen tervekkel ülsz le beszélgetni, egy olyan emberrel, akivel nem értesz egyet? Mit mond a Biblia, mi legyen a célod? (Kol 4,6)
  • Nehéz elfogadnod gyengeségeidet? Miért igen, vagy miért nem?
  • Mit gondolsz, Isten miért akar arra tanítani, hogy nem tehetsz meg mindent egyedül önmagad?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása