Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyengeségeid formálják bizonyságtételed a világ felé

2020. december 07. 03:00 - Tomes Lívia

„Szeretném, ha tudnátok, kedves testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, segített az örömhír terjesztésében” (Fil 1,12 NLT).

A te bizonyságtételed a gyengeségeidből fakad, nem pedig az erősségeidből. Sok ember ezt fordítva gondolja: szerintük a világot lenyűgözi a keresztények jóléte. Ez nem hatja meg a világot. Ezt mindenhol látják. A nem hívő embereket az befolyásolja, hogy a hívők hogyan kezelik a nehézségeket, nem pedig a jólétet.

A szenvedéseid, nem pedig a sikereid által leszel hiteles. A hűséged, nem pedig a hírneved miatt kapsz tiszteletet.

Pál apostol profi volt abban, hogy fájdalmát bizonyságként használja. Egy római börtönből azt írta: „Szeretném, ha tudnátok, kedves testvéreim, hogy minden, ami itt történt velem, segített az örömhír terjesztésében” (Fil 1,12 NLT).

Pál fájdalmát arra használta, hogy érthetővé tegye az üzenetet, amelyet Isten adott neki. Amíg a börtönben megláncolták, levelet írt az egyháznak, amely az Újszövetség részévé vált.

Pál azt mondta: „Minden cselekedetünkben megmutatjuk, hogy Isten igaz szolgái vagyunk” (2Kor 6,4 NLT).

Ide tartozik, hogy hogyan kezeled a fájdalmat, a kudarcot, a vereséget, a problémákat, a hibákat, a bűnt és az életedben előforduló összes rosszat.

Nem kell Isten ereje a jó kezeléséhez, a jót bárki könnyen kezeli. Isten ereje türelmes kitartásra kell.

A világ nem tudja a választ arra, hogyan kell kitartani. De Krisztus követői türelmesen kitartanak mindenféle szenvedésben, nehézségben és bajban, mivel így tesznek tanúbizonyságot Jézus örömhíréről.

A legmélyebb szolgálatod a legmélyebb sérelmedből fakad; és életed legmélyebb üzenete a legmélyebb fájdalmadból származik.

Életed minden területén, ahol fájdalmat éltél át, van bizonyságtételed. Hogyan használod ezeket, hogy másokat segíthess a reménytelenségből a Krisztusban való élet teljességéig?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért engedi meg Isten, hogy a hívőkkel rossz dolgok történjenek? Megváltozott-e a válaszod, miután végiggondoltad ezt az áhítatot?
  • Milyen fájdalmas tapasztalat által segített neked Isten ereje türelmesen kitartani?
  • Hogyan magyarázhatod el bizonyságtételedben Isten támogatását a fájdalmas tapasztalat közben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása