Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kaphatod meg a segítséget, amire ma szükséged van?

2020. december 15. 03:00 - Deltajulietttango

woman-1906530_1280.jpg

Amikor mély vizeken és nagy bajokon mész keresztül, veled leszek. Ha nehézségek folyamain, azok nem borítanak el. Ha az elnyomás tűzén kelsz át, az nem éget meg, a lángja nem emészt meg, mert én vagyok az ÚR, a te Istened” (Ézs 43,2–3 TLB).

Amikor keresztény lettél, arra számítottál, hogy az élet hirtelen tökéletes lesz?

Ha így tettél, lefogadom, hogy elég hamar rájöttél, hogy a keresztények számára mindenféle megpróbáltatás létezik – kapcsolati, pénzügyi, fizikai és mentális próbák. Vannak, akik azt várják, hogy az élet mennyország legyen a földön. De ez itt nem a mennyország,

Azért imádkozunk, hogy Isten akarata megtörténjen a földön ugyanúgy, ahogy a mennyben – mert az akarata akkor valósulna meg tökéletesen.

De a földön Isten akarata ritkán valósul meg. Ezen a bolygón sok minden elromlott már. Sem az időjárás, a gazdaság, a testünk, sem a kapcsolataink nem működnek mindig megfelelően. Biztosak lehetünk benne, hogy a bűn miatt történnek rossz dolgok.

De biztosak lehetünk Isten ígéreteiben is, melyek bennünket támogatnak minden olyan bajban, amellyel ezen a földön szembesülünk.

Amikor mély vizeken és nagy bajokon mész keresztül, veled leszek. Ha nehézségek folyamain, azok nem borítanak el. Ha az elnyomás tűzén kelsz át, az nem éget meg, a lángja nem emészt meg, mert én vagyok az ÚR, a te Istened(Ézs 43,2–3 TLB).

Amikor mély vizeken és nehézségek folyóin kelsz át, Isten nem azt ígéri, hogy nem leszel vizes. Megküzdesz majd néhány fájdalmat okozó problémával, és vizes is leszel. De Isten megígéri azt, hogy nem fogsz a vízben megfulladni. Vagy amikor tűzön mész át, az forró lesz. De Isten azt ígéri, hogy nem fogod megégetni magad. Át fogsz érni a túloldalra.

Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének 13. verse azt mondja: mert mindenre [amire elhívott] van erőm Krisztus által, aki megerősít engem [céljainak teljesítésére], és felhatalmaz engem [alkalmas vagyok Krisztus alkalmassága által; mindenre készen állok, és bárkivel kiállok rajta keresztül, aki belső erővel és magabiztos békével áraszt el]” (AMP). Ez nem azt jelenti, hogy bármit megtehetsz amiatt, aki vagy. Azt jelenti, hogy bármilyen bajt is hoz az élet, biztos lehetsz benne, hogy Krisztus erejével nézel majd vele szembe.

Talán nem érzed most magad nagyon erősnek. De az erő, amire szükséged van, jön majd, amikor szükséged lesz rá. A Biblia nem azt mondja, hogy kérjük Istentől a heti vagy havi kenyerünket. Azt mondja, hogy így imádkozzuk: „Istenem, add meg nekem a napi kenyeremet. Csak a mai napra elegendő erőre van szükségem.”

Isten támogatni fog a bajban. Mindig megadja neked a mai napra szükséges erőt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy csak a mai napra elegendő erőt kérjünk tőle?
  • Mi miatt aggódsz a legjobban? Mit árul el ez az aggodalom Isten ígéreteiben való bizalmadról?
  • Hogyan mutatta meg Isten a múltban, hogy nem engedi, hogy belefulladj mély és viharos vizekbe?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása