Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten hatalmas ajándéka nincs a hagyományos módon becsomagolva

2020. december 22. 03:00 - Lilla:)

gift.jpg

„Puszta nagylelkűségből Isten helyreállított minket önmagával. Igazi ajándék. Kiemelt minket a mocsokból és helyreállított, odakerültünk, ahol mindig is látni akart. Mindezt pedig Jézus Krisztuson keresztül végezte el. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa a világot a bűntől” (Róm 3,24–25 The Message).

A valaha adott legnagyobb ajándékot nem egy boltban vásárolták. Nem pénzzel szerezték. Még csak be sem volt csomagolva a hagyományos módon; helyette ezt az ajándékot bepólyázták, és egy jászolba tették.

Mégis annak, aki adta, ez volt a mindene.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a földre mint a valaha létezett legnagyobb ajándékot. Azért jött, hogy meghaljon, és helyrehozza a kapcsolatodat Istennel. Pál levele a rómaiakhoz 3. fejezetének 24–25. versei azt mondják: „Puszta nagylelkűségből Isten helyreállított minket önmagával. Igazi ajándék. Kiemelt minket a mocsokból és helyreállított, odakerültünk, ahol mindig is látni akart. Mindezt pedig Jézus Krisztuson keresztül végezte el. Isten feláldozta Jézust a világ oltárán, hogy megtisztítsa a világot a bűntől” (The Message).

Tehát miért is kellett Jézusnak meghalnia? Menjünk vissza az alapokhoz!

  • Senki sem tökéletes. Sosem találkoztam még egyetlen emberrel sem, aki tökéletes lenne, és biztos vagyok benne, hogy te sem. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak sem, még kevésbé Isten tökéletes mércéjéhez mérten – ahogy te sem. Mindannyian elrontjuk. A Biblia azt mondja: „Mindannyian bűnösök vagyunk, és elmaradunk Isten dicsőségétől” (Róm 3,23 CEV).
  • Isten igazságos. Isten korrekt akar lenni. Amikor valaki megszegi a törvényt, annak büntetés a következménye. Amikor megszeged az emberi törvényeket, akkor aszerint kell megfizetned a büntetést. Amikor pedig Isten törvényeit szeged meg, akkor az ő büntetését kapod. A Biblia azt mondja: „a bűn zsoldja a halál” (Róm 6,23).
  • Jézus megfizette az árat a mi bűneinkért. A Biblia azt mondja: „Isten fogta Krisztust, és ráárasztotta a mi bűneinket. Azután ő cserébe ránk árasztotta Isten jóságát” (2Kor 5,21 TLB). Jézus elvette az én bűnömet, a tiedet és az összeset, amit valaha elkövettek. Ez a jó hír, ez az örömhír. Jézus megfizette azt az árat, amelyet te soha nem tudnál megfizetni.
  • Fogadd el Isten ingyen ajándékát! Isten felajánlja nekünk ingyen a megváltás ajándékát, hiszen Jézus magára vállalta a bűneinket – de ez egy olyan ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt mondja: „Mindazoknak, akik befogadták őt, azoknak, akik hittek az ő nevében, hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek” (Jn 1,12 NIV).

Ha még nem fogadtad el Isten megváltó ajándékát, imádkozom, hogy még ma meghozd ezt a döntést. Egy dolog megérteni az alapokat a Jézussal való kapcsolatról, és egy másik dolog elfogadni az ajándékot.

Ha már meghoztad a döntést, imádkozom, hogy Jézus örömhírét megoszd valakivel, akinek szüksége van rá, hogy hallja.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A megváltáson kívül mi a legemlékezetesebb ajándék, amit valaha kaptál?
  • Miért nehéz elfogadni ingyen egy különleges ajándékot?
  • Ezen a héten kinek beszélhetnél Isten megváltó ajándékáról?

Jézusra bíztad a megváltásod?

A Biblia azt mondja, hogy csakis az Istenbe vetett bizalommal, a Fián, Jézus Krisztuson keresztül juthatunk a mennybe. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, vagy kidolgozni a saját módszerünket, hogy bejuthassunk a mennybe. A Biblia szerint: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8–9).

Ha nem bíztad még az életed Jézusra, és nem döntöttél még az ő követése mellett, miért vársz tovább? Ha kész vagy átlépni a határt, és dönteni Jézus Krisztus követése mellett, imádkozd ezt az imát:

„Drága Jézus! Azt ígérted nekem, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit eddig elkövettem, megbocsátást nyer majd; megtudom, hogy mi az életem célja; és egy napon befogadsz örökkévaló otthonodba, a mennybe.

Megvallom a bűneimet, és elhiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Azt ígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és benned bízom, megmentesz. Bízom szavaidban, hogy a megváltás kegyelem által történik, csakis a hiten keresztül és nem tettek által. Befogadlak az életembe mint annak Urát. A mai napon az életem minden egyes része feletti uralmat átadom neked. Jogod van irányítani az életemet.

Jézus, meg akarok pihenni a te szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Az életem hátralévő részében téged akarlak szolgálni és nem magamat. Alázattal neked akarom szentelni az életemet. Arra kérlek, hogy ments meg, és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek küldj egy e-mailt angol nyelven Rick Warrennek a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd vele! Szeretne küldeni neked egy ingyenes csomagot, ami segít a Jézussal való utazásod megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása