Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten jóra használhatja a hibáidat

2021. január 06. 03:00 - nagynikoletta

rainbowafterstorm.JPG

„Tudjuk, hogy Isten mindenben jót cselekszik azokkal, akik szeretik, és akiket céljainak megfelelően elhívott” (Róm 8,28 GNT).

Lássuk be: te és én időnként ostobaságokat csinálunk, hibázunk.

De semmi, amit valaha is teszel, nem haladja meg Isten képességét, hogy felhasználja azt. Lehet, hogy te hibázol, de Isten nem.

A Biblia azt mondja Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 28. versében: „Tudjuk, hogy Isten mindenben jót cselekszik azokkal, akik szeretik, és akiket céljainak megfelelően elhívott” (GNT).

Amikor ostoba hibát követsz el, Isten azt mondja: „Ezt is be tudom illeszteni. Mindezt jóra használhatom.”

Szeretném azonban világossá tenni: ez az ígéret nem mindenkié. Az igevers nem mondja, hogy Isten minden jót cselekszik azokkal, akik vele szembeni lázadásban élnek, vagy akik nem az ő céljainak élnek.

Az ígéret azoknak szól, akik Istenhez fordulnak, és azt mondják: „A céljaidnak akarok élni. Nem mindig értem jól, de helyesen akarok cselekedni. Követni akarlak, és bízni akarok benned.” Tedd ezt, és Isten mindent elfogad, és jóra használ!

Ez ok az örömre.

Amikor az életedet az ő kezébe teszed, az nem azt jelenti, hogy soha többé nem rontod majd el. Ennek ellenére is fogsz rossz döntéseket hozni és fogsz hibázni. Isten azonban mindezt be tudja illeszteni a terveibe.

Nincs az életedre vonatkozóan B terv. Isten tudta, milyen hibákat követsz el, mielőtt megszülettél. Azt is tudta, hogy ezeket a hibákat be fogja illeszteni a tervébe.

Ez azt jelenti, hogy megnyugodhatsz, felhagyhatsz az aggódással. Úgy léphetsz át az új évbe, hogy bízol abban, hogy Isten kegyelme aktív az életedben.

Tedd a tőled telhető legjobbat azzal, amit Isten adott neked! Isten mindent be fog illeszteni a tervébe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad, hogy Isten jóra fordította a hibáidat? Hogyan láttad, hogy ezt tette mások életében?
  • Ha tudod azt, hogy Isten jóra tudja használni hibáidat, hogyan változik a jövőképed?
  • Milyen hitlépést fogsz megtenni bizalommal, tudva, hogy Isten jót cselekszik az életedben?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása