Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Növekedj, vess és járj hitben!

2021. január 10. 03:00 - ReveSz

Sowing Seeds Outdoors in the Winter

„Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb!” (Kol 2,7).

Isten azt akarja, hogy a növekedésre, a vetésre és a hitben járásra koncentrálj.

Először is Isten azt akarja, hogy növekedj a hitben. Nem akarja, hogy lelkileg megállj a növekedésben. A Biblia azt mondja Pál levele a kolosséiakhoz 2. fejezetének 7. versében: „Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb!”

Isten azt is akarja, hogy hitben vess. Azt akarja, hogy megtanulj nagylelkűnek lenni, mert nem tudsz Krisztusivá válni, hogyha nem válsz nagylelkűvé. A Bibliában olvashatjuk: „Emlékezzetek erre: aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat” (2Kor 9,6 NIV).

Ez a vetés és aratás törvénye, és ez az élet minden területére igaz. Ha kritikát vetsz, akkor kritikát fogsz aratni. Hogyha szeretetet vetsz, akkor szeretet fogsz aratni. Hogyha kedvességet vetsz, akkor azt is fogsz aratni. Mindig többet fogsz aratni, mint amennyit vetettél. Mikor egyetlen kukorica szemet vetsz a földbe nem egy másik kukorica szem fog belőle nőni, hanem egy egész kukorica szár. Mindig többet kapsz vissza abból – legyen az pozitív vagy negatív –, amit belevetsz az életbe.

Végül Isten azt akarja, hogy járj hitben.

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 8. versében olvashatjuk: „Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívatott, hogy induljon el arra a helyre, amelyet örökségül fog kapni. És elindult, nem tudva, hova megy.”

Megtennéd ezt? Ábrahám már idős korú volt, így csak meg akart már pihenni öreg korára. Ekkor Isten szólt hozzá: „Ne, szedd össze magad, és légy kész életed legnagyobb utazására!” Mikor hit által élsz, ez magában foglalja azt is, hogy menned kell, gyakran olyan helyekre, ahová soha nem tervezted.

Miért olyan fontos, hogy fejlődjön a hited? A Biblia újra és újra megmagyarázza:

„Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsid 11,6).

„Legyen a ti hitetek szerint!” (Mt 9,29).

„Minden, ami nem hitből származik, az bűn” (Róm 14,23).

Minden, amit Isten tesz az életedben, azt kegyelme által és a te hiteden keresztül teszi.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tudtál növekedni a hitedben az elmúlt félévben?
  • Mit mondanának a hozzád közel élő emberek, mennyit vetsz az életedben?
  • Kért már meg Isten arra, hogy hitből menj el valahová? Engedelmeskedtél vagy sem? Milyen hatásai voltak az engedelmességednek vagy engedetlenségednek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.01.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása