Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy a megpróbáltatások Krisztushoz jobban hasonlóvá tegyenek!

2021. január 14. 03:00 - gerbeaud

„Mert tudd, hogy amikor hitedet próbára teszik, a kitartásodnak esélye van növekedni. Hagyd tehát növekedni, mert amikor kitartásod teljesen kifejlődött, tökéletes és teljes leszel, és semmire sem lesz szükséged” (Jak 1,3–4 NLT).

Tudjuk a történet végét: Jézus visszatér. Amikor megteszi, minden dolgot helyreállít, és egésszé tesz. És ha a követője vagy, akkor az örökkévalóságot vele fogod tölteni.

A történet végének ismerete mindent meg kellene, hogy változtasson. Ennek az életedre vonatkozó hatásaként arra kellene ösztönöznie, hogy a nehézségeket arra használd, hogy lelkileg megerősödj.

Ezt mondja Jakab arról, hogy mit kellene tenned, amíg itt a földön várod Jézus második eljövetelét: „Mert tudd, hogy amikor hitedet próbára teszik, a kitartásodnak esélye van növekedni. Hagyd tehát növekedni, mert amikor kitartásod teljesen kifejlődött, tökéletes és teljes leszel, és semmire sem lesz szükséged” (Jak 1,3–4 NLT).

Kétségkívül stresszel, problémákkal, nehézségekkel és gondokkal kell szembenézned ebben az életben. A ma, valamint a halálod vagy Krisztus visszatérése közötti időszakban ezeket a megpróbáltatásokat kell felhasználnod a kitartásod fejlesztésére és arra, hogy jellemedben Krisztushoz hasonlóbbá válj.

Lehetetlennek tűnik Krisztushoz hasonlóvá válni? A Biblia azt mondja, hogy Isten képes ezt a munkát elvégezni bennünk: „Maga Isten – az Isten, aki mindent szentté és teljessé tesz – tegyen téged szentté és teljessé" (1Thessz 5,23 The Message).

Teljes vagy – ahogyan ezek a versek mondják, hogy lehetsz –, vagy töredezett? Összeszedett vagy, vagy szétesel? Manapság mindannyian úgy érezzük, hogy kicsit szétesünk – és ez rendben van. Nem kell, hogy teljesen összeszedett légy. Nem vagy tökéletes, és nem is leszel, amíg itt vagy a földön. Ezen nem tudsz változtatni.

Azon viszont dolgozhatsz, hogy lelkileg alkalmassá válj a Jézus Krisztus eljövetelére való felkészülés során.

Fontos, hogy fizikailag edzett maradj, és vigyázz a mentális egészségedre. De nem hanyagolhatod el a lelki alkalmasságodat sem. Nem kell lelkileg a legerősebbnek, leggyorsabbnak vagy legegészségesebbnek lenned. Csak tovább kell dolgoznod rajta, és fel kell ismerned, hogy az a nehézség, amivel szembesülsz, gyakran kedvező alkalom a hitben való növekedésre.

Ha munka nélkül vagy, ha beteg vagy, ha az előítéletek súlya nyom, fordulj Isten Igéjéhez és ígéreteihez. Amikor úgy érzed, hogy szétesel, ne feledd, Isten folyamatosan azon dolgozik, hogy hozzá hasonlatossá válj, és még életed legnehezebb körülményeit is képes erre felhasználni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen megpróbáltatások kapcsán kérdezed meg Istent? Hogyan segíthetnek abban, hogy Jézushoz jobban hasonlóvá válj?
  • Miért fontos a fegyelem, amikor a lelki növekedésedről van szó?
  • Hogyan segítenek Isten ígéretei, amikor a stressztől és a nehézségektől túlterheltnek érzed magad?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.07.)

Engedd, hogy a megpróbáltatások Krisztushoz vezessenek!

Jézus azt mondja, hogy azok, akik részesednek szenvedéséből, részesülnek majd a mennyei jutalmából is. Ennek első lépése azonban az, hogy Jézust követed Uradként és Megváltódként. Isten azt mondja, hogy ma van Jézus követésének a napja: „»A megfelelő időben meghallgattam imádságodat. Az üdvözítés napján megsegítettelek.« Mondom neked, »a megfelelő idő« most van, és »az üdvözítés napja« most van” (2Kor 6,2 NCV fordítás).

Miért várakozz tovább? Ma van a napja, hogy átlépd a vonalat, és azt mondd Jézus Krisztusnak: „Azt akarom, hogy kapcsolatom legyen veled.”

Hogyan csináld? Kezdd azzal, hogy imádságban beszélgetsz vele. Most is hallgat téged. Már mindent megtett, amire szükség volt. Ezért jött a földre. Ezért halt meg a kereszten, és ezért támadt fel.

Ajándékot akar adni neked, és úgy tudod elfogadni, hogy imádságban elmondod neki: „Ma, Jézus, meg akarom tenni az első lépést feléd. Meg akarlak ismerni. Bevallom, nem értem az egészet. De amennyire tudom, szeretném megnyitni előtted az életemet. Meg akarom kapni a nekem szánt ajándékodat. Válts meg a bűneimtől a megbocsátás ajándéka által! Cseréld le az aggodalmaimat a béke ajándékára! Cseréld le a halál iránti félelmemet az örök élet ajándékára! Most arra hívlak téged, hogy jöjj és vegyél otthont a szívemben! Jézus, a te nevedben kérem. Ámen!”

Ha épp most imádkoztál, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem a Rick@PastorRick.com e-mail címre (angol nyelven), és tudasd velem. Szeretnék küldeni néhány ingyenes anyagot, amelyek segítenek elindulni az úton Jézussal.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása