Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ajándékaid és tehetséged nem csak a te javadat szolgálják

2021. január 16. 03:00 - Lencsés Tamás

„Mindig hálát adok Istennek értetek és azokért a kegyes ajándékokért, amelyeket nektek adott most, hogy Jézus Krisztushoz tartoztok. Most minden lelki ajándékotok megvan, amire szükségetek lehet, miközben lelkesen várjátok Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét” (1Kor 1, 4.7 NLT).

Amikor Isten gondolatában megszülettél, számos ajándékkal, tehetséggel, képességgel és készséggel vértezett fel téged. Ezt úgy érzékelheted, hogy egy bizonyos módon gondolkodsz, illetve vannak dolgok, amelyekben egyszerűen természetesen jó vagy.

Ezek az ajándékok és képességek mutatják, hogy Isten hogyan formált meg téged. Azonban Isten nem kizárólag a saját előnyödre formált téged egyedivé. Az ajándékaid nem csak a te érdekeidet szolgálják, hanem mindenki más javát is. Ez egyben azt is jelenti, hogy mások ajándékai a te javadat is szolgálják.

Istentől kapott egyik ajándékom a tanítás. A tanítás ajándékát évekkel ezelőtt munkába állítottam más emberek hasznára. Ugyanígy a te Istentől kapott ajándékaid is hasznára válhatnak a környezetedben élő embereknek.

Elképzelhető, hogy már tudatában vagy annak, miben is vagy igazán jó. Mit gondolsz, Isten miért tett téged ezekben a dolgokban kiemelkedővé? Azt akarja, hogy mások javára használd ezeket az ajándékokat.

Hogyan kellene ezeket az ajándékokat vagy tehetséget használnod, amíg Jézus visszatér? Nos, úgy kellene felhasználnod, hogy ezekkel elérsz másokat Jézus számára. Arra kellene felhasználnod, hogy a szeretet nagykövete legyél a világban. Ami azt illeti, ha ezeket az egyedi ajándékaidat nem használod úgy, ahogy Isten szándékában állt, akkor valójában csak elpazarolod őket.

Isten nem azért adott neked ajándékokat, hogy azokat kizárólag a saját érdekedben használd. Jakab levele 4. fejezetének 17. verse ezt így mondja: „Ne felejtsd el, hogy bűn az, ha nem teszed meg azt, amiről tudod, hogy meg kellene tenned” (NLT).

Ha tudod azt, hogy miben vagy jó, és azt is tudod, hogy a világban valószínűleg sok embernek van szüksége a segítségedre, hogyan fogsz cselekedni? Kit szolgálsz? Kinek fogsz segíteni kezdve a mai nappal egészen addig, amíg a történet véget ér, és elkezdődik az örökkévalóság?

Isten megadta neked mindazt, amire szükséged van a helyes szolgálathoz. Hasonlóan ahhoz az egyházhoz, amelyről Pál apostol a korinthusiakhoz írt első levelében beszél: „Mindig hálát adok Istennek értetek és azokért a kegyes ajándékokért, amelyeket nektek adott most, hogy Jézus Krisztushoz tartoztok. Most minden lelki ajándékotok megvan, amire szükségetek lehet, miközben lelkesen várjátok Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét” (1Kor 1,4.7 NLT).

Ne pazarold el az Istentől kapott képességedet! Használd Istentől kapott ajándékaidat mások szolgálatára!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondolkoztál már azon, hogy vajon mi a küldetésed? Mit gondolsz, Isten ajándékai és a tehetséged milyen szerepet játszanak ebben a küldetésben?
  • Szerinted milyen új módon tudsz ezen a héten segíteni valakinek felhasználva a tehetséged és képességed?
  • Ha tudnád, hogy Jézus három nap múlva eljön, hogyan töltenéd el ezt a három napot? Miként változtatna ez a tudat azon, ahogy a mindennapjaidat éled?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása