Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten meg tud gyógyítani, miután vétkeztél

2021. február 09. 03:00 - Besther

love-1221444_1920.jpg

„Ha visszatérsz hozzám, helyreállítalak, így továbbra is szolgálhatsz engem” (Jer 15,19 NLT).

Amikor Krisztusban hívő leszel, akkor újjászületsz Isten családjába, és nem lehetsz újjá nem született. Noha az Istennel való közösség sérülhet a bűn miatt, de a kapcsolat továbbra is megmarad. Csak egy lépésre vagy a visszatéréstől.

Mit kellene tehát tenned, mikor vétkezel? Egy szó: Visszatérés! Jöjj vissza Krisztushoz. Ez ennyire egyszerű.

Ézsaiás próféta 1. fejezetének 18. verse azt mondja: „Nem számít, milyen mély a bűneid foltja, eltávolíthatom, és olyan tisztává tehetlek, mint a frissen hullott hó” (TLB).

Azon az éjjelen, amikor Jézust elfogták, a tanítványa, Péter, háromszor is letagadta, hogy ismeri és követi Jézust. Ha valaha lett volna olyan bűn, amelyet megbocsáthatatlannak gondolnál, akkor ez lenne az. Jézus viszont tudta, hogy Péter meg fogja tagadni, és azt is, hogy Péter vissza fog térni hozzá. Valójában mielőtt még ez megtörtént volna, Jézus már megmondta Péternek: „Imádságban esedeztem érted, hogy a hited ne valljon teljesen kudarcot. Tehát amikor megbánod és újra hozzám fordulsz, erősítsd és építsd testvéreid hitét! (Lk 22,32 TLB).

Jézus tudta, hogy Péter szolgálata a megtagadás után erősebb lesz, mint korábban. Ez pedig valóban így volt. Péter írta két könyvét a Bibliának, melyeket úgy nevezünk, hogy Péter első és második levele. Aztán megosztotta emlékiratait egy rokonával, ez a Márk evangéliuma.

Lehet, hogy azt gondolod, Isten elfelejtett téged. Nem. A jó pásztor elhagyja kilencvenkilenc juhát, hogy az egyet megkeresse. Tudja, hogy miként pártoltál el tőle. Lehet, hogy egy nagy ugrás volt, de az is lehet, hogy kicsi, apró lépések sorozata volt. Bárhogy is történt, nem vagy olyan Krisztushoz, mint előtte.

Szükséges imádkoznod, ahogy Dávid is imádkozott, amikor visszatért Istenhez házasságtörése után. Azt mondta: „Állítsd helyre számomra az üdvösség örömét!” (Zsolt 51,12 NLT). Dávidnak nem kellett így imádkoznia: „Istenem, állítsd helyre az üdvösségemet!”, mert azt nem veszítette el. Ő az örömöt veszítette el.

Miért nem jössz haza ma Krisztushoz?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi akadályoz meg abban, hogy vétkeid után visszatérj Krisztushoz?
  • Milyen bűn miatti törést kellene Istennek helyreállítania az életedben?
  • Hogyan lehetsz hatékonyabb Krisztus számára, ha bűnbánattal térsz vissza hozzá? Mit szeretnél megvalósítani Isten Királyságának érdekében?

Bízol Jézusban az üdvösségedért?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatunk a mennybe, ha hiszünk Istenben, az ő Fián Jézus Krisztuson keresztül. Nem kiérdemelnünk kell Isten szeretetét, vagy a mennybe jutásért tenni valamit. A Biblia azt mondja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által – és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka –, nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8–9 NIV).

Ha még nem hiszel Jézusban, és nem kötelezted el magad a követésére, akkor miért várnál tovább? Ha készen állsz, hogy átlépd ezt a vonalat0 és meghozd azt a döntést, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, akkor imádkozz így:

„Drága Jézus! Te megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha tettem, megbocsátasz, megtanulom életem célját, és egy napon majd befogadsz örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom bűneimet és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet, és bízom benned, akkor megmentesz. Hiszek benned, amikor azt mondod, hogy a megváltás kegyelem által van a hiten keresztül; és nem attól, amit teszek. Elfogadlak Uramnak az életemben. Ma életem minden részének vezetését átadom neked. Jogod van hozzá, hogy meghozd életem döntéseit.

Jézus, szeretnék szerelmedben megpihenni. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy cselekednem érte. Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálom. Alázatosan elkötelezem magam melletted, és kérlek, hogy ments meg és fogadj be családodba! Jézus Krisztus nevében. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása