Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten képes jó dolgokra használni a gyengeségeidet

2021. február 10. 03:00 - Lilla:)

hands-5216585_1920.jpg

„Veled vagyok; ez minden, amire szükséged van. Az én erőm a gyenge emberekben nyilvánul meg legjobban” (2Kor 12,9 TLB).

Isten bármit képes jóra használni – még a gyengeségeidet is. Íme négy mód arra, hogyan használja jó dolgokra a gyengeségeidet.

A gyengeségeid meggátolják, hogy öntelt legyél. Amikor rájössz, hogy nem vagy tökéletes – hogy nem vagy képes mindig felkészülten a maximumot nyújtani –, sokkal alázatosabb emberré válsz. Az alázat pedig még inkább Jézus Krisztushoz tesz hasonlóvá.

Isten véghez vitt néhány nagyszerű dolgot Pál apostolban is, és rajta keresztül is. Pál életében azonban volt valami, ami távol tartotta őt attól, hogy önteltté váljon. Ő úgy beszélt erről, mint „tüske a húsban” és kérte Istentől, hogy szabadítsa meg ettől: „Háromszor igyekeztem rávenni az Urat, hogy vegye el ezt tőlem. De ő ezt mondta nekem: »A kegyelmem elegendő neked«” (2Kor 12,8–9 NIV). Isten kegyelme mindig elég lesz számodra is.

A gyengeségeid segítenek, hogy jobban értékelj másokat. Tökéletesen rendben van, ha nem vagy birtokában minden ajándéknak, tehetségnek, vagy épp nem tudod mindenre a választ. Ez arra késztet, hogy megbecsüld a többieket, és szükséged legyen másokra; az ő ajándékaikra és tehetségükre. A Biblia azt mondja Pál első levele a korinthusiakhoz 12. fejezetének 22. versében: „A test néhány olyan része, mely a leggyengébbnek és legkevésbé fontosnak látszik, igazából a legszükségesebb” (NLT).

A gyengeségeid által még inkább függsz Istentől. Pál második levele a korinthusiakhoz 12. fejezetének 9. verse egy másik fordítás szerint: „veled vagyok; ez minden, amire szükséged van. Az én erőm a gyenge emberekben nyilvánul meg legjobban” (TLB). Ha nem lenne egy gyengeséged sem, nem jutna eszedbe, hogy szükséged lehet Istenre. Önelégült lennél – így azonban nem lehet élni. Pál azt mondja: „most már örömmel büszkélkedem azzal, milyen gyenge vagyok; örülök, hogy Krisztus erejének élő példája lehetek... mert amikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős – minél kevesebbel rendelkezem, annál inkább függök tőle” (2Kor 12,9–10 TLB).

A gyengeségeid révén megismered a szolgálati területed. Isten nem csak az erősségeidet akarja használni a szolgálatban. Isten „megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk azokat, akik valamilyen nyomorúságban vannak azzal a vigasztalással, amelyet mi magunk kapunk Istentől” (2Kor 1,4). Miután Isten átsegít egy nehéz helyzeten, vagy megtanít élni a gyengeségeddel, akkor te is segíthetsz valaki másnak, akinek hasonló nehézségei vannak.

Ilyen Istent szolgálsz. Ő még az életed rossz dolgait is úgy szövi, hogy az jó legyen. Isten arra fogja használni a gyengeségeidet, hogy még inkább hasonlóvá tegyen téged Jézushoz, mivel függsz tőle és a hívők családjától.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Olyan könnyen meg tudod nevezni a gyengeségeidet is, mint az erősségeidet? Miért olyan fontos, hogy be tudd azonosítani, és pontosan ismerd a gyenge pontjaidat?
  • Hogyan tudnád a legnagyobb gyengeségeidet mások szolgálatára fordítani?
  • Mit gondolsz, miért úgy teremtette meg Isten az embereket, hogy kölcsönösen függjenek egymástól, és ezáltal fejlődjenek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása