Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden hívő imádkozhat gyógyulásért

2021. február 14. 03:00 - FodorImi

prayer-1308663_1920.jpg

„Valljátok meg egymásnak a bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyulhassatok!” (Jak 5,16 NIV).

Nem kell gyülekezeti vénnek, lelkipásztornak vagy szuper keresztyénnek lenned ahhoz, hogy imádkozz magad vagy mások gyógyulásáért. Minden hívő imádkozhat a gyógyulásért – Isten azt akarja, hogy a gyógyulás eszköze legyél.

Először: légy biztos, hogy a szíved tiszta a bűntől! A megvallatlan bűnök hordozása mindig akadályozni fog a gyógyulásért való imádkozásodban. Ezért mondja Jakab apostol: „Valljátok meg egymásnak a bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyulhassatok!” (Jak 5,16 NIV). Soha nem leszel bűntelen, csak kevesebb bűnöd lesz [angolban szójáték: sinless = bűntelen, sin less = kevesebb bűn]. Bűneid megvallása az első lépés abban, hogy Istentől gyógyulást kérj. Amikor megvallod, akkor belülről kifelé fogsz megtisztulni.

Másodszor: legyél konkrét, amikor gyógyulást kérsz! Túl sok ember fél Istent „beletenni egy dobozba”, ezért ezt mondják. „Istenem, legyél ezzel a beteg emberrel, mutasd meg neki a szereteted, segítsd felismerni, hogy vele vagy!” De hogyan fogod felismerni Isten gondoskodását, ha nem kérsz tőle semmi konkrét, határozott dolgot? Nevezd nevén, amit kérsz Istentől! Nem mintha ő nem ismerné a részleteket, hanem azért, hogy meglásd az ő munkáját azokban a részletekben.

Végül: kérd hittel! Jakab levele 1. fejezetének 6. verse azt mondja: „Amikor imádkoztok, hinnetek kell, egyáltalán nem kételkedhettek. Aki kételkedik, olyan, mint a hullám a tengerben, amit a szél hajt és fúj” (GNT).

Imádkozz várakozással bízva, hogy Isten meg fogja válaszolni az imádságaidat az ő idejében, az ő módján. A személy, akiért imádkozol, lehet, hogy sosem gyógyul meg ebben az életben. Mégis imádkozhatsz a gyógyulásáért – kételkedés nélkül, hittel –, mert tudod, hogy Isten mindig dolgozik a céljain, sosem áll meg. Ő meghallgat téged, és törődik azzal a személlyel, akiért imádkozol, vagy a betegséggel, ami terhel téged.

Legyen a szíved egyenes Istennel! Valld meg bűneidet! Kérj tőle konkrét dolgokat, amit szeretnél, hogy megtegyen érted vagy másokért! Aztán figyeld, hogy mit tesz!

Meghaladja majd minden képzeletedet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen hatással van a bűn az imádságodra? Miért kell a bűneidet megvallanod ahhoz, hogy az imádságaid hatékonyak legyenek?
  • Elég-e számodra, hogy tudod, Isten dolgozik a céljaiért akkor is, ha ez nem illeszkedik a te elképzelésedhez? Miért igen, vagy miért nem?
  • Amint nap folyamán imádkozol, légy céltudatos, hogy a kéréseid egyre konkrétabbak legyenek! Ez milyen változást hoz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása