Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki irányítja a karriered?

2021. február 21. 03:00 - magyarosijulia

fishing-boat.jpg

„Keresd Isten királyságát mindenekelőtt, és élj igazságosan, ő pedig mindent megad neked, amire szükséged van" (Mt 6,33 NLT).

Ha azt akarod, hogy az üres életed túlcsorduló életté váljon, add át Jézusnak a teljes irányítást az életed fölött beleértve a karrieredet is!

Egy példa erre az az alkalom, amikor Simon Péter beengedi Jézust a hajójába, hogy taníthassa a parton lévő embereket. A Biblia ezt írja: „Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak [Péternek]: »Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!« Simon így felelt: »Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat«” (Lk 5,4–5 RÚF).

Ezután azt írja a Biblia:Amikor ezt megtették, olyan sok halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; 7ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek, és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek” (Lk 5,6–7 RÚF).

Ha azt akarod, hogy az üres életed túlcsorduló életté váljon, akkor be kell venned Jézust a hajódba.

Mi a hajód? Az, amiből élsz. Simon munkahelye a hajója volt, hiszen halász volt. A hajó jelenti a karriered, a szakmád, a munkahelyed ugyanúgy, ahogy Simon Péter teljes megélhetését jelentette.

Mit jelent bevenni Jézust a hajódba?

Azt jelenti, hogy felajánlod Istennek a karriered. Most nem a megváltásról beszélek. Lehet, hogy Jézus az életed része, de átadtad neki a karriered feletti irányítást?

Rábíztad a megváltásodat és hűségesen szolgálsz neki a gyülekezetedben. Amikor viszont visszamész a munkába, a hétköznapokba, akkor is Jézus az, akiben bízol a munkádban? Vagy a polcra teszed Jézust?

Amikor Simon Péter Jézusra bízta a munkáját, hihetetlen eredményekkel lett megáldva. De figyeld meg a sorrendet! Mi sokszor azt gondoljuk: „Uram, tégy nagyon sikeressé a vállalkozásban, én pedig szolgálni fogok neked ezzel a sikerrel.” Hibás! Pont az ellentéte az igaz! Péter először átadta Jézusnak az irányítást a munkája felett, Jézus pedig hatalmas sikerrel áldotta meg Péter munkáját. Ez a sorrend.

A Biblia ezt írja a Máté evangéliuma 6. fejezetének 33. versében: „Keresd Isten királyságát mindenekelőtt, és élj igazságosan, ő pedig mindent megad neked, amire szükséged van" (NLT).

Amikor azt szeretnéd, hogy Isten megáldjon valamit, tedd őt az első helyre azon a területen! Szeretnéd, hogy Isten megáldja az idődet? Add neki minden napod első részét! Szeretnéd, hogy Isten megáldja a pénzedet? Add neki a bevételed első tizedét, nem számít, milyen kis összegről van szó. Szeretnéd, hogy Isten megáldja a munkádat? Add át neki az irányítást, nem számít, milyen sikeres vagy.

Engedd be Jézust a hajódba, és meglátod, ahogy az üres életed túlcsorduló életté válik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan nézne ki, ha átadnád a munkád feletti uralmat Jézusnak?
  • Milyen félelmek vagy aggodalmak vannak benned, amik meggátolnak, hogy Istent legyen a karriered központjában?
  • Hogyan szeretnéd, hogy Isten megáldjon a karrieredben? Szerinted mit szeretne, hogy előbb megtegyél?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.14.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása