Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bocsáss meg, mert Isten is megbocsátott neked

2021. március 07. 03:00 - Ivanyina Krisztina

gettyimages-1127245421.jpg

„Legyetek egymással kedvesek és együttérzőek, és bocsássatok meg egymásnak épp úgy, ahogyan Krisztusban Isten megbocsátott nektek” (Ef 4,32 NIV fordítás).

Sajnos elkerülhetetlen, hogy ne szerezz sérelmeket életed folyamán. Ezekből sok szándékosan ellened irányul, közvetlen eredményeként annak, amit az emberek mondanak rólad vagy cselekednek ellened. Valójában amikor azt olvasod, hogy „megbocsátás”, valószínűleg azonnal eszedbe jutnak bizonyos szívfájdalmak, sérelmek és nehézségek a múltadból. Ezek az emlékek még mindig frissnek érződnek, mert mélyen megbántottak téged.

Amikor mélyen bántanak meg minket, akkor elég nehéz megbocsátani annak, aki ezt tette. De a Biblia megmutat egy nagyon fontos okot, amiért mégis ezt kell tenned:

Bocsáss meg másoknak, mert Isten is megbocsátott neked!

A Biblia azt mondja Pál efezusiakhoz írt levele 4. fejezetének 32. versében: „Legyetek egymással kedvesek és együttérzőek, és bocsássatok meg egymásnak épp úgy, ahogyan Krisztusban Isten megbocsátott nektek” (NIV fordítás).

Ha arra gondolsz, hogy Isten mennyi mindent bocsátott már meg neked, akkor ez segíthet megbocsátani azoknak, akik fájdalmat okoztak neked.

Az ellenkezője is igaz. Ha nem hiszel abban, és nem fogadod el teljes mértékben, hogy Isten már megbocsátott neked, akkor valószínűleg nagyon nehéz lesz számodra megbocsátani másoknak. Ha így van, akkor gondold át, valóban hiszed-e, hogy Isten megbocsátott neked. Beszélj Istennel ezekről a kétségeidről!

Gondold át így: Isten teljesen tisztára törölte a bűneid büntetését annak következtében, amit Jézus Krisztus tett a kereszten. Minden, amiért büntetést érdemelsz, Isten eltörölt, mivel megbocsátott neked. Amint elfogadod ezt az igazságot, egyre nehezebben lesz haragudni másokra.

Nem számít, hogy a másik mit tett veled, sosem kell jobban megbocsátanod neki annál, mint ahogyan Isten már megbocsátott neked. És Ő megbocsátott. Ez ígéret!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Amikor azt a szót hallod, hogy „megbocsátás”, a múltadból milyen sérelem jut eszedbe? Megbocsátottál annak a személynek, aki ezt a fájdalmat okozta? 
  • Megtapasztaltad már Isten megbocsátását? Valóban hiszed-e, hogy megbocsátást kaptál? Ha igen, akkor nyugodtan bocsáss meg másoknak is! Ha nem, akkor kérdd Istent, segítsen valóban hinni vétkeid megbocsátásában azért, hogy viszonzásképpen te is meg tudj bocsátani másoknak!
  • Hogyan tudnád ma kifejezni háládat Istennek azért, hogy megbocsátotta bűneidet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása