Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete mindent megváltoztat

2021. március 26. 03:00 - nagynikoletta

daisy-722281_1280.jpg

„Örökké tartó szeretettel szeretlek téged” (Jer 31,3 GW).

Semmi, amit valaha tettél vagy tenni fogsz, nem akadályozhatja meg Istent abban, hogy szeressen téged. Isten azt mondta Jeremiás próféta könyve 31. fejezetének 3. versében: „Örökké tartó szeretettel szeretlek téged” (GW).

Tudod, hogy meddig tart az „örökké tartó”?

Örökké. Nem tudod megállítani Istent abban, hogy szeressen téged; örökké szeretni fog. Az ő szeretete nem azon alapszik, amit teszel. Azon alapszik, hogy ő kicsoda. Az egyetlen oka annak, hogy életben vagy az, hogy Isten arra teremtett, hogy szerethessen téged.

Ezért küldte Isten a Fiát: „Mert úgy szerette Isten a világot: egyetlen Fiát adta, hogy mindenki, aki hisz benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16 NLT).

Isten azt akarja, hogy ismerd meg az ő szeretetét. Még inkább azt akarja, hogy érezd a szeretetét.

Isten szeretete át fog formálni, ha érzed azt. Megváltoztatja azt, aki gyűlölködő, bigott vagy rasszista egy kedves, szelíd és szeretetteljes emberré. Amikor Isten szeretete megtalálja a szívedet, az megváltoztat.

Ha az életed még nem változott meg, akkor nem ismered Istent. Az nem lehet, hogy olyasvalaki, mint Isten az életedbe jöjjön, és ne változtasson rajta.

Amikor Isten szeretete belép az életedbe, megváltozik az, hogy miképpen reagálsz másokra. Amikor valóban megérted és megtapasztalod Isten szeretetét, nem tudsz mást tenni, mint ezt továbbadni másoknak.

Valójában Jézus így írta ezt le: „Új parancsolatot adok nektek: Szeressétek egymást! Ahogy én szerettelek titeket, nektek is szeretnetek kell egymást. Ezáltal minden ember tudni fogja, hogy ti az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást” (Jn 13,34–35 HCSB).

De ez azzal kezdődik, hogy Isten szeret bennünket.

A Biblia legcsodálatosabb megtérése egy Saul nevű férfire vezethető vissza, aki vallási fanatikus volt, keresztyéneket ölt. Egy napon Damaszkuszba tartva találkozott a feltámadott Jézussal.

Jézus azt kérdezte Saultól: „Miért üldözöl engem?”

Saul térdre esve azt mondta: „Én Uram és én Istenem!”

Az a férfi, aki valaha vallási fanatikus volt, a szeretet apostola lett. Saul, akit ma Pál néven ismernek, írta az Újszövetség nagy részét, beleértve a szeretetről valaha írt legszebb szavakat is Pál első levele a korinthusiakhoz 13. fejezetében.

Isten örökké tartó, teljesen ingyenes szeretete teszi ezt. Életeket változtat meg.

Megváltoztatta már a tiédet?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha belegondolsz abba, hogy Isten irántad való szeretete örökké tart, hogyan befolyásolja azt, ahogy éled az életedet?
  • Isten nem akarja, hogy csak ismerjük a szeretetét; azt akarja, hogy érezzük az ő szeretetét. Mit gondolsz, miért olyan fontos, hogy megtapasztaljuk Isten szeretetét?
  • Melyek azok a legnagyobb változások, amelyeket megláttál magadban vagy másokban Isten szeretetének megtapasztalása után?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása