Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten a szükségeidet elégíti ki, nem a vágyaidat

2021. március 29. 03:00 - Besther

people-3120717_1920.jpg

„Az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőségének gazdagsága szerint Krisztus Jézusban” (Fil 4,19 NIV).

Egyik legnagyobb aggodalmunk, hogy képesek vagyunk-e szükségeinket kielégíteni.

Nem kellene ennek így lennie.

A Biblia azt mondja: „Az én Istenem be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőségének gazdagsága szerint Krisztus Jézusban” (Fil 4,19 NIV).

Micsoda örömteli ígéret ez azoknak, akik Krisztusban vannak!

Isten nem ígéri, hogy betölti minden „vágyadat”. Nem ígér különleges autót vagy kastélyt. Isten nem a csodalámpa dzsinnje. Viszont meg fog adni mindent, amire szükséged van.

Legtöbben ezt nem igazán értjük, ezért nem imádkozunk érte. Az egyik kedvenc versem a Bibliában A zsoltárok könyve 84. fejezetének 12. verse: „Az ÚR nem tart vissza semmi jó dolgot azoktól, akik azt teszik, ami igaz” (NLT).

Jegyezd fel ezeket a szavakat: semmi jó dolgot!

Amikor gyerekeim otthon voltak még, jó dolgokat akartam nekik adni. Lehet, hogy valami rosszat visszatartottam tőlük – olyasmit, ami árthat nekik vagy gátolná őket a lelki, a fizikai vagy az érzelmi növekedésben. De semmi jót nem tartottam vissza tőlük.

Ha én apaként jó dolgokat akarok adni a gyermekeimnek, akkor a tökéletes mennyei Atya mennyivel inkább akar hasonlóan tenni?

Isten megoldotta a legnagyobb problémádat – a bűn dolgát –, amikor a földre jött, és meghalt érted. Ha erre hajlandó volt, nem gondolod, hogy törődik a többi problémával is, amivel foglalkozol?

Teljes mértékben. Törődik a pénzügyeiddel. Törődik az egészségeddel. Törődik a karriereddel. Törődik veled.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad, hogy Isten gondoskodik rólad, amikor rászorultál?
  • Miért nehéz néha megbízni Istenben, amikor nehéz helyzetben vagy?
  • Miért gondolod, hogy Isten szeretné, ha segítséget kérnél tőle, amikor szükséged van rá?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása