Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kiben kellene bíznod?

2021. április 06. 03:00 - Lencsés Tamás

Mert az Úr szava igaz, és bízhatunk mindenben, amit tesz” (Zsolt 33,4 NLT).

Az élet egyik nagy kérdése az, hogy kiben bízhatsz. Az, hogy erre a kérdésre miként válaszolsz, meghatározza azt, hogy boldog vagy boldogtalan leszel, hogy sikeres leszel-e vagy elbuksz, valamint azt is, hogy sikerül-e valamit kihoznod az életedből, vagy csak vesztegeted az idődet.

Annak megállapításához, hogy kiben bízz, ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tegyél fel magadnak: Ki az, aki mindig a legjobbat akarja neked? Ki segít a fontos döntések meghozatalában? Ki akarja látni, hogy sikeres vagy?

A népszerű véleményekben kellene bíznod? Nem biztos, hogy ez jó ötlet, mivel folyamatosan változnak. A legújabb trendeket meghatározó hírességekben kellene bíznod? A trendek változnak, és a divat elavul. Biztos, hogy az életed jelentős kérdéseit a közösségi médiában olvasottak alapján kellene meghoznod? Az, hogy online van, nem jelenti azt, hogy az valóban hiteles vagy szavahihető.

Mi van a „bízz magadban” gondolattal? Az igazság az, hogy az érzelmeid hazudhatnak neked. A Biblia azt mondja: Csalárdabb a szív mindennél, és kétségbeesetten gonosz: ki tudhatja azt? (Jer 17,9 KJV). Amikor az érzelmeid szerint élsz, könnyen befolyásolhatnak más emberek és a hangulatváltozásaid.

Ha valakivel vagy valamiért elkötelezed az életed és a jövődet, a legjobb, ha olyan embert választasz, aki szívből a legjobbat akarja neked, tud mindenről, tökéletes és soha nem fog hazudni neked. Ezek a szempontok Istenre korlátozzák a lehetőségeidet.

Senki más nem fogja neked megmondani az igazságot. Árnyalni, színezni fogják. Kedvesen fogják előadni. Lehet, hogy nem azt mondják, amit igazán hallanod kell. Azonban hallanod kell az igazságot, mert az igazság az, ami szabaddá tesz. A hazugságok önmagadról, másokról, a világról és arról, hogy mi az élet valójában, csak  fogságban tartanak téged.

És bár az igazság szabaddá fog tenni, elsőre lehet, hogy boldogtalanná tesz. Ezért nem szeretik az emberek az igazságot, és gyakran kerülik azt. Nem akarod hallani, hogy a legtöbb problémádat a saját rossz döntéseid okozták. Nem akarod hallani, hogy saját makacsságod, egód és bizonytalanságod okozza a stresszt az életedben, de ez az igazság.

A 33. zsoltár 4. verse így szól:Mert az ÚR szava igaz, és bízhatunk mindenben, amit tesz” (NLT).

Isten ezt mondta, és helyrehozza, akár hiszel benne, akár nem. Isten nem vár a véleményedre, hogy rájöjjön, mi a jó és mi a rossz. Ha Isten mondja, akkor igaz.

A téged körülvevő hangok minden egyes nap arról próbálnak meggyőzni, hogy bízz bennük. De csak egyetlen olyan hang van, amiben megbízhatsz, és ami mindig a te javadat fogja szem előtt tartani. Bízz Istenben a jelenedért és a jövődért! Ő soha nem hagy cserben téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen hangokra szoktál hallgatni Istenen hangján kívül?
  • Miért könnyebb elhinni inkább azt, amit más forrásokból hallunk, mint Isten igazságában bízni?
  • Miben fogsz ma Istenben bízni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása