Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell harcolnod a kritikusokkal

2021. április 14. 03:00 - daniella_89

dealing-with-ridicule-780x405.jpeg

„Ezért ennek az üzenetnek elküldésével válaszoltam nekik: »Nagy munkára köteleztem magam, így nem tudok elmenni. Miért hagynám abba a munkát, hogy elmenjek és találkozzam veletek?« Négy alkalommal küldték el ugyanazt az üzenetet, és én mindig ugyanazt a választ adtam” (Neh 6,3–4 NLT).

Isten egyedi módon teremtett téged egy fontos küldetéssel a földön, amit csak te tudsz beteljesíteni.

Szembe kell nézned azonban utadon a kételkedőkkel. Azt mondják majd: „Nem te vagy a megfelelő személy. Rossz ötleted van. Rosszul csinálod.”

Vedd elő például az Ótestamentumból Nehémiás történetét! Nehémiás nem pásztor volt vagy pap. Egy üzletember volt. Izraelt foglyul ejtették a babilóniaiak. Hetven évig voltak fogságban, aztán a babilóniaiak hazaengedték őket.

Jeruzsálemet lerombolták és védtelen volt. De Nehémiásnak támadt egy nagy ötlete arra, hogy ez megváltozzon: „Újjá fogom építeni a városomat – gondolta –, és a falakkal fogom kezdeni, hogy megvédhessem.”

Nehémiás története megtanítja, hogy minden lehetőség jár ellenállással.

Nehémiás számára az ellenállás azonnal jelentkezett. Izrael ellenségei nem akarták azt látni, hogy Jeruzsálem védelem alatt áll. Mindenféle módon megpróbálták megállítani Nehémiást a fal újjáépítésében. Próbálták gúnnyal, pletykákkal és fenyegetéssel. Amikor egyik sem működött, megpróbálták lassítani azzal, hogy egy csomó találkozóra hívták.

A kritikusaid – a kételkedők, akik megpróbálnak akadályozni abban, hogy azt tedd, amire az Úr hívott – ugyanezt a zsák trükköt fogják használni. Gúnyolni fognak, pletykát terjesztenek rólad, és fenyegetnek, hogy megállítsanak abban, amit Isten akar, hogy tegyél.

De ahelyett, hogy hallgatnál rájuk, reagálj úgy, ahogyan Nehémiás tette: „Ezért ennek az üzenetnek elküldésével válaszoltam nekik: »Nagy munkára köteleztem magam, így nem tudok elmenni. Miért hagynám abba a munkát, hogy elmenjek és találkozzam veletek?« Négy alkalommal küldték el ugyanazt az üzenetet, és én mindig ugyanazt a választ adtam” (Neh 6,3–4 NLT).

Nem kell harcolnod a kételkedőkkel. Nem éri meg. Ha megpróbálod komolyan venni azokat az embereket, akiknek negatív véleménye van Isten tervéről számodra, csak az idődet vesztegeted.

Nehémiás nem védte meg a munkáját. Neked sem kell megvédened magad. Csak engedd el a kételkedők kritikáit!

Egy nap Isten munkája az életeden keresztül bizonyított lesz. Legyen elég hited várni arra a napra!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz figyelmen kívül hagyni a kételkedőket?
  • Milyen módon szembesültél ellenállással és a kételkedőkkel Istent követve?
  • Mit mondanál a kételkedőknek az alapján, amit ma tanultál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása