Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összetört a szíved? Az Úr közel van!

2021. május 05. 03:00 - FodorImi

heart-742712_1920.jpg 

„Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti" (Zsolt 34,19).

Valamilyen módon mindannyiunknak összetört már a szíve csalódás, félelem, szégyen vagy gúny miatt. Barátodként mondhatom, hogy sajnálom. Tényleg sajnálom. Törődöm azzal a sérülésekkel, amik értek, és Istennek is gondja van rád. Veled együtt fáj neki is.

Mit tett Isten, amikor te sírtál? Ő is sírt. Sőt fájdalmaid közepette van hozzád a legközelebb Isten akár tudatában vagy ennek, akár nem.

A 34. zsoltár 19. versében azt mondja a Biblia:Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” Hogyan csinálja? Szívátültetést végez rajtad. Ez a specialitása.

Ez olyan, mintha azt mondaná Isten: „A bűnös szíved helyett adok egy másikat, ami már bocsánatot nyert. A haragos szíved helyett egy békességgel teljes szívet adok. Aggódó, gondterhelt szíved helyett magabiztos, elégedett szívet. Magányos szív helyett olyat, ami telve van szeretettel. Keserű és haragos szív helyett megbocsátó, szerető, nagylelkű szívet. Megengeded, hogy elvégezzem a szívátültetést? Szabaddá akarlak tenni.”

Miért van szükséged szabadságra? Mert Krisztus nélkül rabszolgasorban élsz. Más emberek elvárásainak, a múlt emlékeinek, a jövőtől való félelemnek, a jelen nyomásának, a társadalomban kialakult véleményeknek a rabszolgája vagy. A sort pedig még sokáig tovább folytathatnám.

Azonban csak annyit kell tenned, hogy megnyitod a szíved Jézus Krisztus előtt, és mindezeket átadod neki. Éppúgy, amint Dávid a 119. zsoltár 32. versében, te is mondhatod Istennek: „Rendelkezéseid útján akarok haladni, hiszen szívemet kitágítottad.”

Lehet, hogy a szíved összetört, de nem kell így maradnia. Határozd el ma, hogy nem szabsz határt Istennek életedben! Ő olyan sok mindent meg akar tenni életedben – többet, mint azt el tudnád képzelni. Tárd ki szíved Istennek, és engedd, hogy elvégezze a szívátültetést, és az ő saját szívét adja oda neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor érezted magad a legközelebb Istenhez? Milyenek voltak akkor a körülményeid?
  • Volt olyan időszak, amikor nem érezted Isten jelenlétét még akkor sem, ha tudtad, hogy ő ott van? Mit gondolsz, miért történhetett ez meg?
  • Te hogyan szabsz határt Istennek életedben? Mi lett ennek az eredménye?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása