Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd a tapasztalataid mások bátorítására!

2021. május 16. 03:00 - daniella_89

woman-wearing-plaid-shirt-facing-sun-during-golden-hour.jpeg

„Bátorítsa egyik a másikat, és segítse egyik a másikat!” (1Thessz 5,11 GNT).

Isten azt akarja, hogy építs, motiválj és inspirálj másokat. A Biblia azt mondja Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5. fejezetének 11. versében: „Bátorítsa egyik a másikat, és segítse egyik a másikat!” (GNT).

Hogyan teszed ezt? Amikor megosztod a tapasztalataid, és arról beszélsz, Isten hogyan munkálkodott az életedben, az embereknek reményt adsz. Amikor te már keresztülmentél ugyanazon a szituáción, amivel éppen valaki más is szembekerül, biztathatod, hogy Isten ugyanúgy át fogja vinni őt is, mint téged. Képes vagy segíteni nekik felülkerekedni a félelmeiken, és akadályokat ledönteni.

Amikor megosztod a tapasztalataid másokkal, segítesz nekik megszabadulni a félelmeiktől. Ez olyan, mint hullámvasútra ülni. Amikor elmész egy vidámparkba, és először állsz sorba egy ilyen hatalmas hullámvasút előtt, azt gondolod magadban: „Okos döntés ez?” Aztán az előtted álló hozzád fordul, és azt mondja: „Ez egy nagyon jó hullámvasút. Már ötször felültem.” Szóval azt gondolod: „Jól van, túl fogom élni. Ő már ötször volt. Jónak kell lennie.”

Inspiráló attól az embertől hallani, aki már keresztülment azon, amivel te most szembenézel. Motiválóan hat.

Hány kezdő szülő rémült már halálra attól, hogy felkészületlen és alkalmatlan? Az összes! Mindannyian hálásak, amikor valaki jön, és azt mondja: „A babák sírnak. Ez teljesen oké és normális.” A félelmeik már nem tűnnek olyan ijesztőnek, mikor mások megosztják, hogyan mentek keresztül ugyanazon az élethelyzeten. Reményt ad számukra.

Amikor az embereket a saját tapasztalataid elmondásával motiválod, ezzel segítesz nekik akadályokat is ledönteni. 1954. május 6-án Roger Bannister lett az első ember, aki képes volt lefutni egy mérföldet (1,6 km-t) 4 percen belül. Mielőtt megcsinálta, mindenki azt mondta, hogy ez lehetetlen. A következő hónapban mégis egy másik ember is csatlakozott hozzá, ugyanúgy négy percen belül. A következő évben három férfi teljesítette ugyanezt egy verseny során. Azért, mert az emberek rájöttek, hogy ez nem volt lehetetlen, és ez reményt adott nekik arra, hogy ők is meg tudják csinálni.

Vannak tapasztalataid az életben, amik akadály-repesztőek, inspirálóak és motiválóak más emberek számára – de csak akkor, ha készséges vagy arra, hogy megoszd.

Ne vesztegesd el egy tapasztalatodat sem! Használd őket arra, hogy bátoríts másokat, és adj nekik reményt!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen rémisztő dolog kipróbálására váltál képessé azért, mert valaki megosztotta veled a tapasztalatait? Hogyan jelentett a története bátorítást és reményt számodra?
  • Milyen múltbeli fájdalmas vagy bonyolult tapasztalat segíthet másokat és adhat számukra reményt?
  • Szeretnéd, ha Isten használná a tapasztalataidat, hogy reményt adjon másoknak? Ha igen, szánj időt arra, hogy megkérd, adjon lehetőségeket a tapasztalataid megosztására azokkal az emberekkel, akiknek szükségük van rá, hogy hallják azokat.

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása