Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szellemi növekedés egy egész életen át tartó utazás

2021. június 14. 03:00 - rigoi

„Ez addig fog folytatódni, amíg... nem vagyunk érettek csakúgy, mint Krisztus, és mi teljesen olyanok leszünk, mint ő” (Ef 4,13 CEV).

Olyanná válni, mint Krisztus, egy hosszú, lassú növekedési folyamat. A szellemi érés se nem azonnali, se nem automatikus. Az érés és fejlődés fokozatos.

Pál mondta: „Ez addig fog folytatódni, amíg... nem vagyunk érettek csakúgy, mint Krisztus, és mi teljesen olyanok leszünk, mint ő” (Ef 4,13 CEV).

Egy készülő mű vagy. A szellemi átalakulásod – Jézus jellemének kifejlesztése – életed egész hátralévő részét ki fogja tölteni. És még akkor sem fog befejeződni itt a földön. Csak akkor lesz készen, amikor a mennybe jutsz, vagy Jézus visszajön. Ezen a ponton bármilyen befejezetlen munka a jellemeden el lesz takarva.

A Biblia azt mondja, hogy amikor végre tökéletesen láthatod majd Jézust, tökéletesen olyan leszel, mint ő: „Mi már Isten gyermekei vagyunk, de még nem mutatta meg nekünk, hogy milyenek leszünk, amikor Krisztus megjelenik. De tudjuk, hogy olyanok leszünk, mint ő, mert olyannak fogjuk látni őt, mint amilyen valójában” (1Jn 3,2 NLT).

Sok keresztény összezavarodik, mert figyelmen kívül hagyja ezt az egyszerű igazságot: Istent sokkal jobban érdekli a jellemed építése, mint bármi más.  

Az emberek aggódnak, amikor úgy tűnik, Isten hallgat bizonyos kérdésekben. Mint például „Milyen pályát válasszak?” Az igazság az, hogy sokféle életpálya lehet Isten akaratában az életedre vonatkozóan. Amivel Isten a leginkább törődik, az az, hogy bármit csinálsz, azt krisztusi módon tedd.

Istent sokkal jobban érdekli, hogy ki vagy, mint az, hogy mit csinálsz. Emberi lények vagyunk, nem pedig emberi cselekedetek. Isten sokkal jobban törődik a jellemeddel, mint a karriereddel – mert a jellemedet fogod az örökkévalóságba vinni, nem a karrieredet.

Isten célja az, hogy olyanná tegyen téged, mint ő, mielőtt a mennybe visz. Olyanná válni, mint Jézus, a legnagyobb kiváltságod, azonnali felelősséged és a végső sorsod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad, hogy Isten úgy formálja a jellemedet, hogy jobban hasonlíts Jézusra?
  • Istent jobban érdekli, hogy ki vagy, mint az, hogy mit csinálsz. Ennek ismerete hogyan változtatja meg azokat a dolgokat, amelyekért imádkozol, vagy amik miatt aggódsz?
  • Szellemi átalakulásod egész életeden át fog tartani – és addig nem fejeződik be, amíg nem látod Jézust színről színre. Hogyan befolyásolja ez az ismeret azt, ahogyan minden nap élsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.07.)

(CEV, NLT: A bibliaidézetek szövege az angol Contemporary English Version, illetve New Living Translation fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása