Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A házaspárok együttes szellemi növekedésének öt lehetséges módja

2021. június 19. 03:00 - FodorImi

hand-865294_640.jpg

„Tartsátok gyökereiteket mélyen őbenne, építsétek életeteket őrá, és váljatok erősebbé a hitben!” (Kol 2,7 GNT).

Sok különböző dolgot tehetsz, hogy a házasságod növekedésben tartsd. Mutathatsz gyengédséget, jóindulatot, cselekedhetsz önzetlenül és megbocsáthattok egymásnak. Azonban messze a legfontosabb döntés, amit te és a párod meghozhattok, hogy Jézus elkötelezett követői maradtok együtt.

A Biblia azt mondja: „Tartsátok gyökereiteket mélyen őbenne, építsétek életeteket őrá, és váljatok erősebbé a hitben!” (Kol 2,7 GNT). Mind te, mind a párod az életetek egy bizonyos pontján elkötelezhettétek magatokat Jézus követésére, de meg kell kérdeznetek magatoktól: „Folytatjuk a hitünk megélését együtt mint házaspár?”

Itt van néhány gyakorlati mód, hogyan követhetitek Jézust együtt (ezek az ötletek alkalmazhatók más családi kapcsolatokra is):

1. Merítkezzetek be együtt! Ha még nem tettétek meg, valljátok meg együtt nyilvánosan, hogy keresztények vagytok! Ha Jézus lesz a házasságotok középpontjában, az annyit jelent, hogy mindketten megmondjátok a világnak, hogy ti őt követitek. Szeretem látni, amint a férj és a feleség együtt merítkezik be. Ez csodálatos kinyilvánítása annak, hogy életeteket és házasságotokat elkötelezitek Jézus számára.

2. Csatlakozzatok együtt egy kiscsoporthoz! A házasságotok számára szellemi kihívás kapcsolatba kerülni más keresztény párokkal. Amint együtt tanuljátok alkalmazni Isten Igéjét az életetekre és házasságotokra, erősebbé teszitek egymást szellemileg. Arra is késztetitek majd egymást, hogy vegyetek részt a szolgálatokban, és osszátok meg a hiteteket rendszeresen. A Krisztus követőjeként és házastársként való növekedés megköveteli a következetes számonkérhetőséget más hívők részéről.

3. Újítsátok meg a házassági fogadalmatokat! Ha már elkötelezted az életedet Jézusnak, vagy jelentőségteljes módon megújítottad az elkötelezettségedet mióta először elmondtad a házassági esküdet, fontold meg ennek az eskünek a megújítását! Most valószínűleg valami mást fog jelenteni számodra.

4. Imádkozzatok egymásért és imádkozzatok együtt! „Legyen ez a szokásos gyakorlatotok: valljátok meg bűneiteket egymásnak, és imádkozzatok egymásért, hogy így egységben és gyógyultan élhessetek együtt!” (Jak 5,16 MSG). Ki ne akarna egy olyan házasságot, ahol egységben és gyógyultan élhetsz együtt? A Biblia azt mondja, ez akkor történhet meg, ha megvalljátok egymásnak a tévedéseiteket, és egymásért és együtt imádkoztok.

5. Kövessétek Isten Igéjét! Amikor a házaspárok együtt olvassák Isten Igéjét, és alkalmazzák az életükben, ez átformálja a kapcsolatukat, és erős alapot ad az élethosszig tartó közösséghez.

Lehet, hogy a házasságod épp egy nehéz időszakon megy át, de még van remény. A házasságotok újra megtalálhatja az életet. De ennek azzal kell kezdődnie, hogy Jézust helyezitek a középpontba. Tegyétek meg, amit Isten az ő Igéjében mond, hogy meg kell tennetek, és a házasságotok ismét elkezd növekedni!

Bármely házasság számára Jézus a ragasztóanyag. Amikor minden más rombol és szétszakít, és úgy érzed, hogy feladod, ő együtt fog tartani titeket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor érezted a legmélyebb szellemi intimitást a házastársaddal? Mit találsz a legnehezebbnek a házastársaddal közös szellemi növekedésben?
  • Milyen más házaspárok bátorítanak téged és házastársad szellemileg? Tervezd be, hogy időt tölts azzal a házaspárral ebben a hónapban! Ha nincs ilyen pár az életedben, keress egy gyülekezetet, ahol bemutathatnak néhány házaspárnak.
  • Milyen változásokat kezdhettek a következő héten, ami segíteni fog neked és házastársadnak kifejleszteni egy még intimebb szellemi kapcsolatot?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.12.)

(GNT, MSG: A bibliaidézetek szövege az angol Good News Translation, illetve The Message fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása