Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ott a szíved, ahol az időd és a pénzed van

2021. június 21. 03:00 - Anita.B

time-1594638_1280.jpg

„Ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is” (Mt 6,21).

A Biblia azt mondja: „ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is” (Mt 6,21).

A te szíved hol van ma?

Nagyon egyszerű: ott van a szíved, ahol a pénzed és az időd. Néhányatok szíve az otthonotokban van – mert arra költitek a pénzeteket. A te szíved talán a hajódban van, vagy a nyaralódban, vagy valami sportban, amire az idődet és a pénzedet fordítod.

Amire költöd a pénzed, a szíved is abba az irányba húz majd. Szeretnél érdeklődni egy vállalat iránt? Vásárolj részvényeket! Attól kezdve, hogy megveszed azokat, nagyon is érdekelni fog az a cég. De ha a pénzed – a kincsed – nem ott van, akkor valószínűleg eszedbe sem fog jutni.

Amivel az idődet töltöd, szintén sokat elárul a prioritásaidról. Azt mondod, szereted a gyerekeidet; de áldozol rájuk az idődből?  Nem? Akkor nem igazán szereted őket úgy, ahogy azt hiszed. Mondhatod, hogy szeretnél jobb formában lenni; de végzel valami testedzést? Nem? Akkor nem igazán szeretnél jobb formában lenni. 

Mondhatod, hogy szereted Jézust; de ha egyáltalán nem töltesz időt vele, nem szereted annyira, amennyire hiszed.

Úgy tudod meg, hogy mi az igazán fontos valaki számára, hogy megnézed a naptárát és a bankszámlakivonatát. Amire az idődet fordítod és amire a pénzedet költöd, megmutatja, mi az, ami igazán fontos számodra.

Mondhatod: „Ez igazán fontos számomra.” Amit azonban ebben az esetben mondasz, nem igazán számít. Ha nem fektetsz bele időt és pénzt, a szíved nem igazán van ott.

Amikor adsz Istennek, mit gondolsz, hol lesz a szíved? Őhozzá fordul a szíved, és olyan dolgok felé, amiben ő örömét leli. Amikor időt töltesz Istennel, közelebb kerülsz hozzá, ahogy még jobban megismered őt. Ha Istennek adod az idődet és a pénzedet, az az imádás egyik formája – és az egyik módja annak, hogy a szíved az övéhez igazítsd.

Hol van ma a szíved? Hol szeretnéd, hogy legyen? Döntsd el, hol akarod, hogy legyen a szíved, és kezdd el azon a területen befektetni az idődet és a pénzedet! Hamarosan a szíved is ott lesz majd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha valaki megnézné a bankszámlakivonatodat, mit mondana, mi a fontos számodra?
  • Hol van ma a szíved? Hol szeretnéd, hogy legyen? Mi az az egy módosítás, amit tehetnél az időddel, és az az egy módosítás, amit tehetnél a pénzeddel, hogy kezdjen ott lenni a szíved, ahol szeretnéd?
  • Hogyan lehet az imádás egyik módja az, hogy Istennek adod az idődet és a pénzedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.14.)

(Mt: Máté evangéliuma)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása