Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Van még valami a történetedben

2021. június 30. 03:00 - Ivanyina Krisztina

A hálaadás gyakorlása - Joyce Meyer Ministries - Magyar

„Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, benned él. És amint Isten feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, ugyanezzel a benned élő Lélekkel életet fog adni halandó testednek” (Róm 8,11 NLT).

Hívőként reménységünk van, mert örökké fogunk élni. A halál nem a vég. Van még valami a történetben.

Egy napon meg fog állni a szívverésed, és ez lesz a tested vége. De ez nem a te véged lesz. Isten képmására lettél teremtve. Úgy készültél, hogy örökké tarts. És ez még nem minden.

Miért van reménységünk? Mert nem számít, mennyire is rossznak tűnik a földön, ez csak ideiglenes. Ha hited van Jézusban, akkor tudod, hogy billió éveket fogsz tölteni az örökkévalóság másik oldalán, ahol nem lesz többé gyász, nem lesz többé szomorúság, nem lesz többé betegség, nem lesz többé szenvedés.

A Biblia azt mondja Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 11. versében: „Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, benned él. És amint Isten feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, ugyanezzel a benned élő Lélekkel életet fog adni halandó testednek” (NLT).

Lelkipásztorként több száz család sírjánál álltam, és tudom, mi a különbség a reménnyel rendelkező és az azt nélkülöző emberek között. Ezt láthatod a szemükben. A rettenetet láttam a remény nélkül élők szemében. Így gondolkoznak: „Ez minden, amim van. Vége. Soha többé nem látom ezt az embert. Kész. Ennyi az élet.”

Összehasonlítom ezt azzal a több ezer emberrel, akiket hívők temetésén láttam. Ők tudják, hogy ez csak egy átmeneti lépés. Szerettük belép a való életbe. Istennel lesznek az örökkévalóságban. Természetesen a gyász jelen van, de a remény is, mert tudják, hogy egy napon újra találkoznak szerettükkel, aki Jézust követte. A hívő számára a halál nem az otthon elhagyása – hanem hazatérés.

Van ilyen reményed tudva, hogy az örökkévalóságot Jézus Krisztussal fogod tölteni? Ha nincs, ne késlekedj! Hozd meg ma ezt a döntést!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A Jézus Krisztusban való üdvösség az örökkévalóságban mindent megváltoztat. De hogyan befolyásolja ez, hogyan éled az életed a földön?
  • Mitől szabadultál meg ebben az életben az üdvösséged miatt?
  • Kivel oszthatod meg ma azt a reményt, amellyel Krisztus által rendelkezel?

Hogyan lehetsz biztos az örökkévalóságodban?

Ha egyszer bízol Jézusban, teljesen biztos lehetsz benne, hogy az örökkévalóságot vele fogod tölteni. Ha készen vagy arra, hogy megtedd ezt a lépést, akkor mondd el ezt az imát:

„Kedves Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden megbocsátást nyer, amit valaha rosszul tettem, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz örök otthonodba a mennyben.”

„Megvallom bűnömet, és hiszem, hogy te Isten vagy, a Megváltóm. Uramként fogadlak be az életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak téged, és azt tenni, amit te mondasz nekem, hogy tegyek.”

„Jézusom, hálás vagyok a szeretetedért és az áldozatodért, amely lehetővé teszi számomra, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell keresnem vagy dolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy az lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljak önmagam helyett. Alázattal elkötelezem az életem neked, és kérlek, ments meg, és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.23.)

(NLT: A bibliaidézet szövege az angol New Living Translation fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása