Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A másokért elmondott imádság helyreálláshoz vezet

2021. augusztus 05. 03:00 - daniella_89

800.jpeg

„Miután Jób imádkozott a barátaiért, az ÚR helyreállította vagyonát, és kétszer annyit adott neki, mint amije korábban volt” (Jób 42,10 NIV).

Az egyik legerőteljesebb történetet az imádságról és a helyreállásról Jób könyvében találjuk. Senkinek nem volt olyan nagy szüksége a felépülésre, mint Jóbnak. Ő egy olyan ember volt, aki szerette és szolgálta Istent, de elveszítette majdnem mindenét – a vagyonát, az egészségét és a gyermekeit – egy nap leforgása alatt.

Nem sokkal azután, hogy Jób mindent elveszített, a földön ülve gyötrődött, gyászolva a veszteségeit, betegségtől szenvedve, amikor három barátja megjelent. A Biblia ezt mondja: „A földön ültek vele hét nap és hét éjjel. Senki nem szólt egy szót sem hozzá, mert látták, milyen nagy fájdalma van” (Jób 2,13 NIV).

Ez egy jó példa, amit megjegyezhetünk. Amikor a barátaidnak fáj, csak jelenj meg! Minél mélyebb a fájdalom, annál kevesebb szót használj! Ezt hívják a jelenlét szolgálatának. Nem kell mondanod semmit; csak arra van szükség, hogy ott legyél.

De végül is Jób barátai többet tettek annál, hogy ott ültek vele – elkezdtek neki tanácsokat adni. Több közülük nem volt hasznos, és ez felingerelte Istent. Ezért Isten megkérte Elífázt, Jób egyik barátját a három közül, hogy menjenek, és készítsenek égőáldozatot. Azután Isten azt mondta: „A szolgám, Jób, imádkozni fog értetek, és én elfogadom imáját a nevetekben mondottként. Nem fogok úgy bánni veletek, ahogy megérdemlitek” (Jób 42,8 NLT).

Vedd észre, hogy Isten azt mondta: „Jób imádkozni fog értetek.” Várjunk! Ki van itt krízisben? Ki veszített el mindent? Isten mégis tudta, hogy a helyreállás nem kezdődik el Jób számára, amíg nem imádkozott mások helyreállásáért.

Jób könyve 42. fejezetének 10. verse ezt mondja: „Miután Jób imádkozott a barátaiért, az ÚR helyreállította vagyonát, és kétszer annyit adott neki, mint amije korábban volt” (Jób 42,10 NIV). Isten teljesen helyreállított mindent, amit Jób elveszített – és annál többet is!

Lehet, hogy voltak nagy veszteségek az életedben, amiket elszenvedtél. Lehet, hogy most vagy a veszteség időszakában. Ne csak magadért imádkozz! Imádkozz az bántó emberek helyreállásáért a szomszédságodból, a közösségedből, a gyülekezetből és a világból. Azután figyeld, Isten hogyan hoz helyreállást az életed minden területén!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehet valaki másért imádkozni, miközben neked is fájdalmad van?
  • Nehéznek találod azt, hogy ne adj tanácsot egy barátodnak, aki megsérült? Mit tennél másképpen legközelebb, mikor egy szenvedő barátodnak próbálsz segíteni?
  • Ki volt az az életedben, aki imádkozott érted, bár jobban küszködtek? Milyen érzést keltett ez benned?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.29.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása