Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Beszélgess Istennel az érdeklődési köreidről!

2021. augusztus 13. 03:00 - Deltajulietttango

alan-bishop-gjshuj_qb2s-unsplash.jpg

„Olyan ő nekünk, mint egy apa, gyengéd és kedves azokkal, akik tisztelik őt” (Zsolt 103,13 TLB).

Isten szeretné, ha beszélgetnél vele – akármiről. Bármi is érdekel téged, Istent is érdekli. Három okból is szeretné, hogy beszélgess vele az érdeklődési köreidről:

Isten szeret téged. Azért létezel, mert Isten szeretni akar téged. Ez az oka annak, hogy élsz. Ha szeretsz valakit, akkor az is érdekel, hogy őt mi érdekli. Engem sok dolog kezdett érdekelni, mert a feleségem érdeklődik irántuk – mert szeretem őt. Isten ugyanígy érez irántad, de ezerszer erősebben.

Isten adta neked ezeket az érdeklődési köröket. Tudod mindazokat a hobbikat és sportokat, és az összes dolgot, amit szeretsz csinálni? Ezeket a vágyakat a Teremtődtől kaptad. Ő alkotott ilyenre, ami azt jelenti, hogy valójában ő jobban tudja nálad, hogy téged mi érdekel. Szeret téged, és örömmel látja, hogy élvezed a dolgokat, amelyeket azért teremtett, hogy szeresd azokat.

Isten szívesen beszélget gyermekeivel. Ő a te Atyád. A szülőket érdekli, ami a gyerekeiket érdekli. Unatkoztál valaha imádkozás közben? Ha igen, ez azért volt, mert olyan dolgokról beszéltél, amelyekről úgy gondolod, hogy beszélned kell, nem pedig olyanokról, amik valójában érdekelnek téged. Isten jó Atyánk, és őt érdekli az, ami téged érdekel.

A Biblia ezt így mondja: „Olyan ő nekünk, mint egy apa, gyengéd és kedves azokkal, akik tisztelik őt” (Zsolt 103,13 TLB).

Ha szülő vagy, vajon megvártad, amíg a gyerekeid beszélni tudnak, hogy végre elkezdhesd szeretni őket? Persze, hogy nem. Mélyen szeretted őket, még mielőtt megszülettek, vagy egy szót is szóltak volna. Akár beszélgetsz Istennel imában, akár nem, ő őszintén szeret téged, mint ahogy egy szülő szereti a gyermekét, mielőtt az kommunikálni tudna.

De ahogy a gyerekek nőni kezdenek, szülőként beszélgetni akarunk velük. Tudni szeretnénk, hogy mit gondolnak és éreznek, valamint osztozni akarunk terheikben és örömeikben. Szeretnénk örülni az elfoglaltságaiknak, és hallani a nézőpontjukat.

Ez az a fajta kapcsolat, amelyet Isten szeretne veled kialakítani. Szeret téged, akár kommunikálsz vele, akár nem. De vágyik arra a napra, amikor felnősz, és beszélgetsz vele a számodra fontos dolgokról.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mikor szoktál leggyakrabban imádkozni? Úgy érzed, hogy bármikor beszélgethetsz Istennel?
  • Ha szülő vagy, milyen módon szeretnéd, hogy kommunikáljanak veled a gyermekeid? Te is ugyanígy beszélsz Istennel?
  • Melyek azok a dolgok, amik leginkább érdekelnek? Mikor beszélgettél ezekről utoljára Istennel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása