Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne várakoztasd meg Istent!

2021. augusztus 15. 03:00 - Lilla:)

faith-3772000_1920.jpg

„Az ÚR továbbra is várja, hogy eljöjj hozzá, és megmutathassa neked szeretetét” (Ézs 30,18 TLB).

Isten közel akar lenni hozzád.

Ha távol vagy valakitől, akit szeretsz, alig várod, hogy beszélhess vele. Ha nem vagy Isten közelében, ő alig várja, hogy beszélj vele, mert annyira szeret. És ő mindig elérhető, a hét minden napján 24 órában. Nincs olyan, hogy Ő "ki van kapcsolva". A nap bármely pillanatában beszélhetsz vele.

Tisztában vagy vele, hogy minden nap, amikor anélkül indulsz el, hogy imádkoznál vagy időt töltenél Istennel és az Ő Igéjével, Ő vár rád? Mert erre lettél teremtve. Azért alkotott, hogy megismerd Őt és kapcsolatban legyél vele. Az ÚR arra vár, hogy menj hozzá, hogy megmutathassa, mennyire szeret és milyen könyörületes. Ez az oka a létezésednek.

Néhány szülő sajnos ismeri azt a fájdalmat, amit az okoz, hogy nem beszélhet a gyermekével valami fizikai vagy érzelmi ok miatt. Amikor szereted a gyermeked, de nem tudsz beszélgetni vele, az nagyon fáj. Vannak olyan szülők is, akikkel a gyermekeik tudnának, csak épp nem akarnak beszélni, ugyanis a gyermekeik kizárják őket az életükből. Amikor hiába vársz egy telefonhívásra, az is nagyon tud fájni.

Ugyanígy érez Isten is, amikor nem állsz vele szóba. Telnek el úgy napok vagy hetek, hogy nem osztod meg vele, ami a szíveden van – az érzéseidet, a szükségeidet, a kételyeidet, a félelmeidet, a jó dolgokat vagy a problémákat? Amikor ilyen sokáig nem keresed a személyes kapcsolatot Istennel, Ő ezt gondolja: „Én teremtettelek, szeretlek, és közeli kapcsolatban szeretnék lenni veled. Miért fordulsz el tőlem?”

Ne hagyd ki az életedből, hogy beszélgess Istennel, a Teremtőddel! Nem azért kerültél erre a bolygóra, hogy kipipálhasd a feladatokat, amiket elvégeztél. Azért vagy itt, hogy Isten szerethessen, és hogy megtanuld te is szeretni Őt. Ő kiválasztott, hogy a gyermeke legyél. Azért alkotott, hogy a családjába tartozz. Azért teremtett, hogy a barátja légy.

Isten ezt mondja: „Nem az áldozataidat akarom, hanem a szeretetedet; nem az ajándékaidat akarom, hanem azt, hogy megismerj engem” (Hós 6,6 TLB).

Isten várja, hogy beszélgess vele. Ne várakoztasd tovább!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az imádkozást tehernek vagy áldásnak érzed? Mit gondolsz, miért érzed így?
  • Próbálj úgy beszélgetni Istennel, mintha a szüleidnek vagy a legjobb barátodnak mesélnél egy napodról. Van valami különbség?
  • Hogyan változtatja meg az életedben a dolgok fontossági sorrendjét az, hogy tudod, hogy az életed célja az, hogy szeresd Istent és hogy Ő is szeressen téged?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.08.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása