Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istent keresd, ne az ajándékait!

2021. augusztus 27. 03:00 - Anita.B

jeremy-perkins-7fosjvtutac-unsplash.jpg

„Az ÚR letekint a mennyből az emberiségre, hogy lássa, van-e valaki, aki érti, valaki, aki keresi Istent” (Zsolt 14,2 NIV).

Keresztények milliói azzal töltik minden idejüket, hogy azt keresik, amit Istennek kell adnia nekik, és nincs idejük magát Istent keresni.

Amikor gyógyulásért és helyreállásért imádkozol, rendben van, hogy csodát akarsz. De végül is magát Istent kellene keresned – nem csodát, jelet, jólétet vagy Isten ezer más ajándékát. Így kellene imádkoznod: „Istenem, téged akarlak. Meg akarlak ismerni téged.” Amikor Istent keresed, megkapsz minden mást.

Isten sok ígéretet ad a Bibliában azoknak, akik keresik őt:

„Ha népem, akit a nevemen szólítanak, meg fogja alázni magát és imádkozik és arcomat keresi... akkor meghallgatom a mennyből” (2Krón 7,14 NIV).

„Szeretem azokat, akik engem szeretnek, és azok, akik keresnek engem, megtalálnak” (Péld 8,17 NIV).

„Bárki, aki hozzá jön, hinnie kell, hogy ő létezik, és azt, hogy ő megjutalmazza azokat, akik komolyan keresik őt” (Zsid 11,6 NIV).

„Ha onnan keresed az URat, a te Istenedet, megtalálod őt, ha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed... Mert az ÚR, a te Istened irgalmas Isten; nem hagy el, és nem pusztít el téged” (5Móz 4,29–31 NIV).

Keresd Istent, ne csak az áldásait! Ez azt jelenti, hogy akár megkapod a kívánt választ, akár nem, örömödet fogod lelni Isten jobb megismerésében. Akár megkapod azt, amiről azt gondolod, hogy a legjobb számodra, akár nem, elégedett leszel azzal, ami Isten szerint a legjobb számodra. Amikor váláson, vetélésen vagy elbocsátáson mész keresztül, keresd Istent – még inkább, mint a fájdalomtól való megszabadulásod.

Ez nem alkalmi időtöltés. Ne a szabad pillanataidban keresd Istent, miután végeztél a munkával, vagy amint éppen görgeted a közösségi oldalakat. Tedd Isten jobb megismerését életed elsődleges középpontjába!

„Az ÚR letekint a mennyből az emberiségre, hogy lássa, van-e valaki, aki érti, valaki, aki keresi Istent” (Zsolt 14,2 NIV).

Ritkán találni valakit, aki komolyan keresi Istent. A legtöbben csak annyit akarunk Istentől, hogy megáldjon minket, de azt nem, hogy megváltoztasson bennünket.

Szabadidődben nem lesz belőled olimpiai sportoló. Ugyanígy nem leszel Jézus Krisztus hű tanítványa, ha a maradékodat adod neki. Add neki az elsőt és a legjobbat, és ő megtartja minden ígéretét.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon adod Istennek a maradékodat, amikor lépéseket kell tenned a szellemi növekedés érdekében?
  • Mit jelent a gyakorlatban az, hogy keresni Istent? Mik azok a dolgok, amiket minden nap megtehetsz, hogy megmutasd Istennek, hogy mindennél jobban szeretnéd őt megismerni?
  • Hogyan kezdheted el úgy az imáidat, hogy először azért adj hálát Istennek, aki ő, és ne csak azért, amit neked adott? Miért fontos ez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.20.)

NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.01.18. 17:07:09

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy legyenek kedvesek segíteni nekem. Tüzelőt szeretnék vásárolni, de sajnos volt egy mütétem.
(Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly.
A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab.
A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik.
Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó.

Köszönök minden segítséget!

Az adományt a tüzelőre az alábbi elérhetőségekre lehetne küldeni:
Varga Zoltán
3636 Vadna
Szabadság tér 15 )) délután 14 óra után vagyunk itthon))

vagy Vargáné Szücs Csilla
Erste Bank 116 00006 00000000 25766862
vagy
Török Péter
Sajokaza fatelep
20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000 -
25766862 --
süti beállítások módosítása