Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lazíts! Isten a javadon munkálkodik

2021. augusztus 28. 03:00 - csmsdvd

rugo.jpg

„Isten minden dologban azok javát munkálja, akik szeretik őt” (Róm 8,28 NIV).

Mivel Isten szeret téged, ezért mindenben a javadat akarja. A Biblia szerint: „Az ÚR minden útja szeretet és hűség” (Zsolt 25,10 NIV), valamint „Isten minden dologban azok javát munkája, akik szeretik őt” (Róm 8,28 NIV).

Ezekre újra és újra emlékezteted kell magad, mert amikor Isten nemet mond az imádságodra, akkor a Sátán a kételyek nyilait lövöldözi rád. A füledbe azt a hazugságot súgja: „Isten nem szeret téged. Nem törődik veled, különben mindent megadna neked, amit akarsz.” De a Sátán hazug.

Isten imáidra adott válaszát nem kell, hogy megértsd ahhoz, hogy tudd, őt a szeretet vezérli.

Isten túlságosan szeret téged ahhoz, hogy megadjon neked mindent, amit te kérsz. Ezért amikor Isten nemet mond, három lehetőséged van: ellenállhatsz, neheztelhetsz vagy megnyugodhatsz a válaszában.

Ellenállhatsz Istennek. Küzdhetsz vele, haragudhatsz rá, hátat fordíthatsz neki, és mondhatod: „Jól van Istenem, ha nem az én szabályaim szerint játszol, akkor a saját kezembe veszem a dolgokat.” Sok emberrel találkoztam, akik elfordultak Istentől, mert Isten nemet mondott az imájukra. Nem bíztak benne, hogy neki nagyobb távlata, jobb terve és nagyszerűbb célja van.

Ezek az emberek neheztelve és lázadva fordultak el Istentől. Ez a második dolog, amit tehetsz: neheztelhetsz rá. Amikor Isten szeretetét kétségbe vonod így, akkor az keserűvé és boldogtalanná tesz. Olyan sok ember élte nyomorúságosan az egész életét, mert sohasem fogadták el a tényt, hogy Isten csak azt tette az életükben, ami jó.

Isten jóságára van egy harmadik válasz: megnyugodhatsz benne. Amikor elhiszed, hogy Isten szívében mindig a legjobb érdeked van, megnyithatja a szemedet, hogy másképp lásd a dolgokat, amiket ő tesz, aminek semmi értelme.

Lehet, nem érted ezt. Még fájdalmas is lehet. De Isten még mindig jó. Ő szeret téged, és sohasem szűnik meg szeretni téged. Mondhatod azt is, hogy: „Isten szeretete még ebben is megmarad.”

Ez az egyetlen fajta válasz az, ami békességet fog hozni neked. Ne állj ellen, és ne neheztelj Isten munkájára az életedben! Megnyugodhatsz az igazságban, hogy ez mindig a te javadra van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen megválaszolt imának álltál ellen, mert nem az volt, amit vártál? Mi lett az eredmény?
  • A hitnek, hogy Isten mindig a javadat munkálja, hogyan kellene megváltoztatnia imádkozásod módját?
  • Mit gondolsz, Isten miért engedi, hogy fájdalmad legyen, amikor a javadon munkálkodik?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.21.)

NIV: Az angol New International Version bibliafordítást jelöli.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2021.09.10. 16:10:18

SEGITSENEK FONTOS !!HA TÜZELÖBEN NEM TUDNAK APIDRA NEVŰ INZULINBAN ,, BÉRES CSEPPBEN NÖVÉR ALFA -C TABLETTABAN!!VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15///30 101 6583

tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// vagy török péter sajokaza fatelep 20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
25766862 tel 30 101 6583
süti beállítások módosítása