Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem tudod, mit hoz a jövő? Bízz Istenben!

2021. szeptember 01. 03:00 - Lencsés Tamás

„Vezeti az alázatosakat abban, ami igaz, és megtanítja őket az ő útjára” (Zsolt 25,9 NIV).

A Biblia szerint több dolgot is tenned kell ahhoz, hogy útmutatást kapj Istentől, viszont a legelső ezek közül az, hogy be kell ismerned magadnak: útmutatásra van szükséged.

Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor nem akarod Istent vagy bárki mást követni. A saját utad akarod járni. Néha még „Istent is játszol”, és mész a saját fejed után. Ahelyett, hogy azt tennéd, amit Isten szeretne, inkább a saját kezedbe veszed a dolgokat, és nehezen ismered be, hogy irányításra vagy útmutatásra van szükséged.

A juhok természetüknél fogva hajlamosak letérni az ösvényről. Ézsaiás próféta ezt mondja: „Mindannyian, mint a juhok, elkóboroltunk. Elhagytuk Isten útjait, hogy a sajátunkat kövessük” (Ézs 53,6 NLT).

Egy másik ismertetője a juhoknak az, hogy rosszul látnak. Nem látnak messze előre. Ezért van szükségük pásztorra.

Isten úgy teremtett téged, hogy ne láthass a jövőbe, bármennyire is próbálkozol. Miért tette ezt Isten? Azért tette, hogy függj tőle.

A példabeszédek könyve 14. fejezetének 12. verse mondja: Van olyan út, amely helyesnek látszik, de végül a halálba vezet” (NIV). Valamennyien hoztunk olyan döntéseket már az életünkben, amelyek abban a pillanatban helyesnek tűntek, de később rossznak bizonyultak. Bizonyos utak zsákutcába vezetnek, és a pályán kívül haladsz. Ezekben a helyzetekben el kell ismerned: „Istenem, segítségre van szükségem”.

Isten a helyes útra akar terelni téged, és pontosan ezt fogja tenni, amikor megadod magad neki, és hagyod, hogy ő vezessen.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A példabeszédek könyve 14. fejezetének 12. verse azt mondja: Van olyan út, amely helyesnek látszik, de végül a halálba vezet(NIV). Milyen út tűnt „helyesnek” számodra a múltban, ami azzal végződött, hogy tévedtél?
  • Életed mely területein engedelmeskedsz nehezen Istennek?
  • Mit kell ma beismerned Istennek, hogy megkaphasd az útmutatását?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.25.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása